Læserbrev: Kontanthjælpsloftet er en stor motivationsfaktor


Læserbrev: Kontanthjælpsloftet er en stor motivationsfaktor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Britt Bager, politisk ordfører for Venstre, Christiansborg, 1240 København K
Michael Svenningsen
Læserbrev. 

Trods politiske uenigheder kan alle enes om, at det går godt i Danmark. Det er positivt, og det er noget, vi skal bygge videre på. Den økonomiske situation er nemlig gunstigere, end den længe har været, og det afspejler sig i alle dele af samfundet. Det er derfor nu, vi skal få de sidste ledige med ind på arbejdsmarkedet, og i den forbindelse er kontanthjælpsloftet en stor motivationsfaktor.

Som det er nu, kan en enlig forsørger med tre børn på kontanthjælp få en gevinst på 4.700 kr. om måneden ved at gå fra kontanthjælp til arbejde. Det er en gevinst, der er til at tage og føle på. Uden kontanthjælpsloftet ville denne gevinst kun være på 900 kr. om måneden. 900 kr. om måneden! Det mener jeg ikke, er incitament nok til at gå helhjertet efter en plads på arbejdsmarkedet. Og derfor har vi indført et kontanthjælpsloft.

Gevinsten er dog ikke ene og alene et større udbytte. Mange mennesker genfinder ganske enkelt livsglæden og motivationen og får samtidig et bedre liv, når de bliver en del af det arbejdende fællesskab. Det er noget, der bestemt også er værd at tage med.

Antallet af personer i kontanthjælpssystemet er faldet med 30.100 personer siden april 2016, hvor vi indførte kontanthjælpsloftet. Det er et fald, der ganske vist er påvirket af højkonjunkturen, men en stor del af æren bør også tilskrives rettidig økonomisk omhu. Omhu, som man desværre skal se langt efter i oppositionens luftkasteller og uhåndgribelige løfter.

Vi skal hjælpe kontanthjælpsmodtagere bedst muligt ind på arbejdsmarkedet, for det er den bedste motivation og den bedste måde at bryde den sociale arv, så ingen børn kommer til at vokse op i fattigdom.

Læserbrev: Kontanthjælpsloftet er en stor motivationsfaktor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce