Læserbrev: Kritisabel personaleundersøgelse


Læserbrev: Kritisabel personaleundersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

I skandalesagen i Teknik og Miljø, Aarhus, oplever vi, de fyrede, at god forvaltningsskik og de normsæt, som gælder for embedsmænd gennem betænkninger, er blevet brudt.

Vi møder ingen imødekommenhed, derfor må vi nok tage en ressourcekrævende kamp for retfærdigheden, der kun kan opnås ved, at de ansvarlige bliver stillet til ansvar for deres handlinger!

Byrådet havde muligheden for at stoppe dette vanvid og behandle os ud fra gældende lovgivning og se os som mennesker. De må også indse, at vi føler, at de embedsmænd og politikere, der har hånden på kogepladen, overbeskytter hinanden.

Advokatfirmaets undersøgelse af personalesagerne finder vi meget kritisabel, da vi mener, sagerne på flere områder ikke er ordentligt undersøgt, så undersøgelsen giver dermed flere spørgsmål end svar. Det virker, som om topembedsmændene i Aarhus Kommune forsøger at lægge vores kritik død. Vi føler, at advokaten har opereret som partsadvokat, betalt af kommunen. Vi mener ikke, der er tale om en uvildig undersøgelse.

Alligevel fastslås det, at der foreligger så grove forhold i afskedigelsessagerne, med så belastende forhold, at kommunen har pådraget sig en erstatningspligt. Det kan så ikke være rigtigt, at enkeltpersoner, der ikke har ressourcemæssige og finansielle muligheder for at få sagen rejst, taber deres klare ret til kompensation.

Aarhus Kommune har på grund af vores indsats og viden fået lavet syv rapporter til en pris af omkring 11 millioner kroner, hvilket sender tingene helt ud af proportioner. Dette beløb kunne være sparet ved at lytte og have dialog med de mobbede og uberettiget afskedigede - det valgte man fra. Vi har heller ikke på noget tidspunkt rejst krav, der kommer i nærheden af 10 millioner kroner!

Vi mener, personaleundersøgelsen er fyldt med grove fejl og mangler. Men her konkluderer advokaten, at de ikke kan undersøge det, da de ikke kan interviewe den fyrede skandalechef! Der er bare det, at der er rigeligt med vidneudsagn og dokumenter, som ikke er med i rapporten.

Byrådet bør derfor kræve, at advokatfirmaet skal gøre sin opgave færdig. Der er betalt omkring fire millioner for en rapport, der ikke giver et sandfærdigt billede, og hvor der mangler svar, og som ikke peger på, hvem som er de skyldige. Det er for svagt!

Det vil også være på sin plads, at du, kære byrådspolitiker, der er borgernes repræsentant, får sikret, at denne dyre rapport er baseret på det, som borgmesteren sagde på byrådsmødet i juni 2017: " Kvalitet og grundighed er nødvendigt i den proces, der kommer".

Dette vil sikre, at alt er undersøgt til bunds, og vil være grobund for den videre proces.

Læserbrev: Kritisabel personaleundersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce