Læserbrev: Livsfarligt at være cyklist på Møllevangs Allé


Læserbrev: Livsfarligt at være cyklist på Møllevangs Allé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Leif Andersson, Narviksgade 13, Aarhus N
Billede
Læserbrev. 

I forbindelse med Aarhus Kommunes etablering af et nyt net af supercykelstier fra midtbyen via Skejby til Lisbjerg foretages der for tiden ændringer på den sydlige del af Møllevangs Allé i det nordlige Aarhus. Ændringerne er desværre katastrofale for cyklisterne:

Der er etableret en midterrabat, som betyder, at cyklisterne skal dele kørebanen med bilisterne i sydgående retning på et meget smalt område. Dette betyder, at cyklisterne bliver presset ind mod kantstenen, hvilket skaber nogle ekstremt farlige situationer for cyklisterne. Måske er det tænkt, at bilisterne skal holde sig bag cyklisterne. Men enhver cyklist, der har kørt strækningen, ved, at det gør bilisterne ikke.

Men endnu være: På kørebanen i nordgående retning er der etableret nogle "krybespor" for cyklisterne, så de er nødt til at zigzagge ud og ind på kørebanen, hvilket gør strækningen endnu farligere.

Den ændring, der nu er lavet, betyder, at det nu er livsfarligt at være cyklist på Møllevangs Allé. Og det er et spørgsmål om tid, hvornår der sker ulykker som resultat af ændringerne. Og jeg må på det kraftigste advare cyklisterne om at benytte denne strækning.

Det kunne sagtens have været lavet billigere og simplere og mere sikkert for cyklisterne ved blot at have lavet cykelsti i hver side. Det kunne have været lavet ved at tage en meter af fortovet i hver retning - det er der rigelig plads til.

Derfor har jeg forsøgt at kontakte kommunen via web-adressen (www.aarhus.dk/møllevangssyd), som står på skiltet "Her bliver det bedre at være cyklist", som er opsat langs Møllevangs Allé. Men webadressen fungerer ikke. Herefter kontaktede jeg, via Aarhus Kommunes hjemmeside, Trafik (byensanvendelse@aarhus.dk), som jeg formoder, må vide noget om baggrunden for omlægningen på Møllevangs Allé. Og da de så ikke har svaret, ser jeg ikke andre muligheder end at kontakte pressen. Og måske er der nogen fra kommunen, der så ser dette, da de tilsyneladende ikke læser deres e-mail.

Læserbrev: Livsfarligt at være cyklist på Møllevangs Allé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce