Læserbrev: Mikrolån til udsatte = bæredygtig beskæftigelse


Læserbrev: Mikrolån til udsatte = bæredygtig beskæftigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mira Issa Bloch, byrådsmedlem i Skanderborg for Alternativet
Billede
Læserbrev. 

På næste års budget ønsker jeg, at vi i Skanderborg Kommune afsætter penge til mikrolån. Mikrolånene skal målrettes kontanthjælpsmodtagere og nydanskere til at komme videre i livet. Det er dog ikke alle kontanthjælpsmodtagere og nydanskere, som kommunerne må agere bank for. Det drejer sig om de kontanthjælpsmodtagere, som ikke umiddelbart kan tage et job, personer på sygedagpenge og førtidspension.

Lånet skal bruges til etablering af deres egen lille virksomhed. Forløbet kan kombineres med erhvervsrådgivning og økonomisk støtte til den ledige. Mikrolånene kan være på op til 50.000 kroner, der kan lånes rentefrit.Det er en forholdsvis lille udgift for kommunen; men en kæmpe gevinst, hvis vi bare kan få nogle enkelte væk fra overførselsindkomst.

Mikrolånsforløbet skal bygge på empowerment-princippet, og det er afgørende, at borgeren har en stor motivation og en god idé til at oprette en mindre selvstændig erhvervsvirksomhed. Borgeren skal have et brændende ønske om at blive selvstændig og ønske om fuld selvforsørgelse.

I Aarhus har man fra 2013 til 2016 tilbudt 34 borgere et mikrolånsforløb. De 21 er i dag selvforsørgende. Set i lyset af at målgruppen er borgere, der også har andre problemer end ledighed, for eksempel psykisk sygdom eller misbrug, er resultatet ganske flot.

En mulighed kunne være at lave et samarbejde med Aarhus Kommune, på samme måde som Hvidovre har et samarbejde med Københavns Kommune. Hvidovre køber de kurser og den vejledning, der følger med et mikrolån til deres borgere, af Københavns Kommune.

Generelt er der et støt stigende antal kommuner, der nu tilbyder de såkaldte mikrolån. Det viser en rundringning, som Ugebrevet A4 har foretaget. Jeg mener, at Skanderborg Kommune også skal have dette tilbud.

Læserbrev: Mikrolån til udsatte = bæredygtig beskæftigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce