Læserbrev: Miljøministeren sjofler naturen


Læserbrev: Miljøministeren sjofler naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Fuglsang, Aarhus, spidskandidat til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet i Midtjylland
©Lars AArø
Læserbrev. 

Som foregangsland skal Danmark selvfølgelig være med til at sætte den grønne dagsorden og beskytte naturen. Desværre lader det til, at vores miljø- og fødevareminister, Jakob Ellemann-Jensen, har vigtigere ting at tage sig til.

I november blev COP14-topmødet afholdt i Sharm El Sheikh i Egypten. Et topmøde, hvor mere end 100 miljøministre fra hele verden mødtes for at lægge fundamentet for en "Paris-aftale" som den man har på klimaområdet, der skal tackle den biodiversitetskrise, der hersker verden over. I dag udryddes dyre- og plantearter 1.000 gange hurtigere, end før mennesker dominerede jorden, og det sætter pres på de økosystemer, som for eksempel vores landbrug er afhængig af for at kunne producere fødevarer. Forskerne kalder udvikling for en "masseudryddelse". Det er vigtigt, at vi ændrer kursen, før det går helt galt.

Men ministeren meldte afbud til mødet, som han havde for travlt til. Det er uforståeligt. Her taler vi om et område, hvor Danmark kan og skal sætte et afgørende aftryk. Det er simpelthen for slapt, når ministeren siger, at "kalenderen er for proppet". Hvor er ambitionen?

Vi kan og skal forvente mere fra en dansk minister. Ligesom på klimadagsordenen, som regeringen også forsømmer, skal Danmark være i front, når det kommer til at beskytte naturen herhjemme og ude i verden. Er det for meget at forlange, at man finder tid i kalenderen til at repræsentere Danmark der, hvor det er vigtigt? At gøre en indsats for vores alle sammens natur? Det er på tide, at vores miljøminister kommer ind i kampen.

Læserbrev: Miljøministeren sjofler naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce