Læserbrev: Mindre varm luft og mere klimahandling, tak!


Læserbrev: Mindre varm luft og mere klimahandling, tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Joel, MF valgt i Aarhus og klima- og energiordfører for Socialdemokratiet
Kim Haugaard/Scanpix Denmark
Læserbrev. 

LÆSERBREV: Efter 3 år, hvor klimakampen har været begravet dybt under de borgerliges ønsker om topskattelettelser og senere pensionsalder, er klimaministeren nu pludselig vågnet til dåd.

I hvert fald når det kommer til paroler. Nu tales der med store ord: Vi får ikke flere chancer, og vi har ingen planet B, skrev Energi-, Forsynings og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt her i Stiften 16. august. Det er jo godt, hvis ministeren har opdaget alvoren i klimakrisen. Men hvis der ikke følger handling med de flotte ord, så er vi lige langt.

Vi venter nemlig stadig på, at den blå regering rent faktisk gør noget grønt.Den danske sommer har på mange måder været ekstrem i år. Ikke bare fordi jeg satte personlig baderekord i Aarhusbugten. Men også mere generelt.

Vi fik den tidligste sommerdag siden 1964, den højeste gennemsnitstemperatur i maj måned i 140 år og den tørreste sommer, man hidtil har målt. Man kan ikke uden videre konkludere, at netop denne sommer skyldes klimaændringer. Omvendt ved vi, at konsekvenserne af vores CO2-udledning kommer med tiden. Det ekstreme vejr vil komme oftere. Med voldsommere regn og oversvømmelser, med flere tørke- og varmerekorder osv. osv.Derfor er det også godt, at ministeren i sit debatindlæg giver udtryk for, at han nu har indset problemet. En ærlig erkendelse er første skridt.Socialdemokratiet fremlagde før sommerferien et stort og samlet klima- og miljøudspil. Heri foreslog vi en lang række konkrete initiativer, som strakte sig fra alt fra en global fremtidsfond på 20 milliarder kroner over et mål om 500.000 el- og brintbiler, til en hurtigere overgang til 100 procent ren energi. Vi er klar til at handle, hvis ministeren mener noget med de flotte ord.I sommerferien kunne man læse i dagspressen, at regeringens embedsmænd allerede har forslag klar. De blev nemlig lækket. Men regeringen har stadig ikke leveret meget andet end varm luft i aviserne. Vi ved ikke, hvad de vil. Det hjælper som bekendt ikke klimaet. Vores forslag er udover en massiv indsats for renere trafik og et totalt farvel til sort energi allerede i 2045 også, at vi i fremtiden sikrer, at vores skove og landbrugsjorde optager mere CO2.Klimakrisen står for døren. Ministeren har fundet de flotte ord frem - nu venter vi bare på handling bag dem.

Læserbrev: Mindre varm luft og mere klimahandling, tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce