Læserbrev: Minister dropper al retssikkerhed for borgerne med nyt lovforslag


Læserbrev: Minister dropper al retssikkerhed for borgerne med nyt lovforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anne Troelsen, formand for Foreningen af selvstændige børnepassere i Aarhus Kommune og Østjylland
Billede
Læserbrev. 

LÆSERBREV: På området for privat pasning er der allerede nu store problemer med, at kommunerne træffer ulovlige afgørelser, der virker konkurrenceforvridende og skaber overordentligt vanskelige arbejdsvilkår for de selvstændige børnepassere.

Vi taler om et markedsområde, hvor den altdominerende leverandør (kommunen) skal godkende og føre tilsyn med konkurrenterne, På trods af gentagne henvendelser fra Landssammenslutningen af foreninger for selvstændige børnepassere i form af høringssvar, mails og sågar møde med ministerens jurister på dagtilbudsområdet har børne- og socialminister Mai Mercado valgt at sidde alle advarsler om det allerede eksisterende magtmisbrug fra kommunernes side overhørig.

Ministeren løser problemerne ved fuldstændig at afskære adgangen til at klage over kommunens afgørelser for forældre og de selvstændige børnepassere med det nye lovforslag om ændring af dagtilbudsloven. Træffer kommunerne fremover ulovlige afgørelser om nægtelse af godkendelse af pasningsaftaler, så de i stedet kan få fyldt deres egne tomme pladser op, og tager de godkendelsen fra en selvstændig børnepasser uden grund, så kan ingen længere klage, hvis det nye lovforslag vedtages.

Kære Mai Mercado. Landssammenslutningen af foreninger for selvstændige børnepassere, der repræsenterer cirka 700 private pasningsordninger, har adskillige gange sendt uopfordrede høringssvar til dig og til folketingsmedlemmerne. Vi bliver nemlig ikke hørt, når du påtænker at lave ændringer, der har betydning for vores arbejdsforhold.

I vores høringssvar har vi igen og igen gjort dig opmærksom på, at kommunerne allerede nu har en omfattende ulovlig praksis vedr. godkendelse af aftaler om privat pasning. I stedet for at handle på de oplysninger og gøre noget ved det, så giver du kommunerne en blankocheck, så de kan gøre fuldstændig, hvad der passer dem fremover, og ingen kan gøre noget ved det.

Vi reagerer ikke, fordi vi fremover skal arbejde med læring. Det gør vi allerede. Vi reagerer heller ikke, fordi kommunerne fremover skal komme oftere på tilsyn. Vi har nemlig selv flere gange opfordret dig til at indføre tvang for kommunerne til at komme på tilsyn.

Vi reagerer i desperation over udsigten til fremover at skulle arbejde under Det vilde Vesten-lignende forhold. Det er en ommer!

Læserbrev: Minister dropper al retssikkerhed for borgerne med nyt lovforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce