Læserbrev: Nedrivning som smuthul


Læserbrev: Nedrivning som smuthul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Et demokratisk samfunds individuelle rettigheder forhindrer politikere i at smide mennesker ud af deres bolig, men åbenbart ikke i at rive boliger ned med det samme formål og med de samme mennesker som beboere.

Så når politikere i stat og kommune vil have beboere ud af deres boliger og møder hindring i det demokratiske retssamfunds principper, griber de til omgåelse ved i stedet at rive boliger ned. En handling, borgerne åbenbart ikke er sikret imod med samme retsbeskyttelse som udsmidning af beboere.

Ganske vist rammer det alternative indgreb lidt mindre præcist i forhold til politikernes mål, ligesom det generelt øger boligmangel i et voksende Aarhus. Men politikerne lægger ikke skjul på, at meningen er den samme, og at det åbenlyst handler om et smuthul i forhold til borgerrettigheders blokering af den umiddelbare og mest præcise fremgangsmåde.

Beboere i nedrivningstruede boliger ryger mere eller mindre tilfældigt ud og taber. Men også grundlæggende principper for et demokratisk retssamfund tilsidesættes reelt og taber. Hvortil kommer, at boligsøgende i Aarhus ryger længere ned i køen til en almen bolig og taber. Og den almene boligsektor skal økonomisk dække nedrivning - omskrevet til 'renovering' - og taber.

Med den slags politiske prokuratorkneb sætter politikere en betænkelig standard for udhuling af demokratisk retsbevidsthed med kynisk udnyttelse af smuthuller, som i øvrigt breder sig i betænkeligt omfang som politiske 'løsninger'.

Dermed er det politisk afgørende ikke borgernes rettigheder, men måden, hvorpå man politisk tilsidesætter deres rettigheder.

Læserbrev: Nedrivning som smuthul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce