Læserbrev: Nogle gange skal man sige fra


Læserbrev: Nogle gange skal man sige fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Efter at have læst forligsteksten igennem om de nye planer for udsatte boligområder i Aarhus, har jeg følgende kritik:

- Byrådet farer ud med et forlig, inden de økonomiske rammer overhovedet er kendte, (noget de også gentagne gange gør opmærksom på).

- Der ér vedtaget en helhedsplan, og den blev første gang svigtet massivt efter TV2's underlødige moské-udsendelse: aftalen var, at Gellerup skulle have en moské, og dét var en stor motivation for mange, der endte med at stemme helhedsplanen igennem. Dengang røg moskéen, og argumentet var, at der ikke var plads til parallelsamfund.

- Forliget er lavet 100 procent over hovedet på beboerne og boligforeningerne. De har kunnet læse om resultaterne på Facebook, efter byrådsmødet. Så let at vedtage, at rive folks hjem ned og tvangsforflytte dem, så let at droppe beboerdemokrati.

- Der er et ønske om at "følge på individniveau, selv efter udflytning". Hvad betyder det? (Hvordan kan det overhovedet være lovligt?)

- Man river en masse almennyttige boliger ned, men af teksten fremgår tydeligt, at der hverken er billige eller store nok boliger til rådighed, så folk kan flyttes. Derfor er det også meningen, at man skal "oplyses om repatrieringsmuligheder og eventuelt have økonomisk hjælp, så man kan vende tilbage til sit hjemland". (Der fik DF deres fingeraftryk).

- Der er en kommentar om, at etnisk baggrund også bør have opmærksomhed efter opnåelse af statsborgerskab. Og hvorfor så det? Er det reelt umuligt at blive dansker, hvis man ikke var det fra starten, i byrådets øjne?

Der er sikkert flere problematiske ting ved det forlig, helt grundlæggende synes jeg for eksempel, at ræset mod bunden i sig selv er tydeligt, alene i det faktum, at vi har en regering, der med et pennestrøg ændrer præmisserne for at være en ghetto, så områder bare bliver sat på ghettolisten efter at været taget af.

At der fagligt set slet ikke eksisterer ghettoer i Danmark, burde gøre hele dette læserbrev overflødigt, ligesom boligpolitikken passende kunne ændre fokus, så der i stedet blev sat ind med socialpolitik, der hvor der er sociale problemer. Men det kræver politikere, der er villige til at forholde sig til fagfolk, og det er en seriøs mangelvare i Danmark. Ikke bare på dette område, men generelt.

Det er forstemmende, at den aftale er bakket op af samtlige partier med undtagelse af Enhedslisten. Og nej, jeg køber ikke argumenterne om, at man må være med ved bordet for at trække i den rigtige retning.Nogle gange skal man sige fra. Nogle gange er det nødvendigt at stå fast på, at et flertal ikke nødvendigvis altid har retten på sin side.

Dette her er en ommer.

Læserbrev: Nogle gange skal man sige fra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce