Læserbrev: Ny finanslov giver et boost til østjysk turisme


Læserbrev: Ny finanslov giver et boost til østjysk turisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kirsten Munch, politisk direktør for Horesta
Billede
Læserbrev. 

Da den nye finanslovsaftale for 2019 blev offentliggjort, var der meget fokus på ældre og udlændinge.

Men den nye finanslov rummer faktisk også en række initiativer, der vil give et boost til turismen og detailhandlen her i regionen. Særligt vigtigt er det, at regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at sætte hotellernes energiafgifter ned.

Er det så rimeligt og retfærdigt? Ja i allerhøjeste grad.

I dag koster det 65 gange så meget i afgifter at varme et hotelværelse op som at opvarme et drivhus eller en cementfabrik. Det skyldes, at opvarmning af et hotelværelse i modsætning til gartneriets drivhus eller cementvirksomhedens produktionshal ikke betragtes som en produktion. Helt urimeligt og stærkt konkurrenceforvridende. For det er præcis lige så umuligt at sælge en iskold hotelovernatning som en grøn umoden tomat.

Turisterhvervet er et af de stærkeste vækst- og eksporterhverv herhjemme, og som samfund skyder vi os selv i foden ved at brandbeskatte et erhverv, der skal levere et væsentligt bidrag til fremtidens vækst og velfærd. I Horesta har vi i årevis rystet på hovedet af, at opvarmning af et værelse til overnatning, som er det hotellerne producerer og sælger, sidestilles med opvarmning af et privat hjem.

Efter mange års kamp med at overbevise politikerne er det endelig lykkedes for os at komme i mål.

Fra 2020 vil hotelbranchen få samme vilkår som det øvrige erhvervsliv, og turisterhvervet kommer dermed til at stå meget stærkere i konkurrencen med vores nabolande. De lavere energiafgifter kan hotellerne bruge til at gøre sig selv mere konkurrencedygtige. Enten på prisen eller på at forbedre produktet.

Det vil i sidste ende betyde flere gæster her i regionen, nye arbejdspladser, øgede skatteindtægter og ikke mindst øget omsætning for alle de andre erhverv, som solen skinner på, når turismen klarer sig bedre: Detailhandlen, restauranterhvervet, transportsektoren såvel som lokale håndværkere, fødevareproducenter og så videre.

Tillykke, Østjylland.

Læserbrev: Ny finanslov giver et boost til østjysk turisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce