Læserbrev: Nyuddannede ingeniører i job er vores fælles ansvar


Læserbrev: Nyuddannede ingeniører i job er vores fælles ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Sørensen, Egesholm 53, Horsens, bestyrelsesformand i VIA University College, borgmester i Horsens Kommune
CARSTEN LUNDAGER
Læserbrev. 

Lige nu færdiggør en ny generation af diplomingeniører deres uddannelser. De er klar til at træde ind på arbejdsmarkedet, og de kender virkeligheden fra praktikophold. På samme tid står en lang række danske virksomheder og mangler arbejdskraft inden for netop ingeniørområdet. Set i det lys burde dimittendledigheden inden for ingeniørfagene være lige nul. Men det er den ikke, så hvad afholder alt for mange virksomheder fra at ansætte nyuddannede?

Vi står i en unik position i Danmark lige nu. Vi har højkonjunktur, og vores virksomheder har det bedste potentiale i mange år for at sikre udviklingen, væksten og dermed velfærden i alle danske kommuner. Men det kræver, at vi alle sammen tager et medansvar for at få de nye, unge medarbejdere godt i gang på arbejdsmarkedet - helst allerede dagen efter, at de har afsluttet deres eksamen.

For at sikre virksomhederne adgang til de rette kompetencer har de midtjyske kommuner, uddannelsesinstitutioner, virksomheder og andre organisationer med Region Midtjylland i spidsen og 55 mio. kr. i ryggen indgået Den Midtjyske Teknologipagt. Den indeholder 14 konkrete indsatser, der skal implementeres inden 2020, og et af de overordnede mål er, at flere unge skal vælge en STEM-uddannelse (Science, Technology, Engineering og Mathematics) i 2025.

Udviklingen illustrerer tydeligt efterspørgslen efter arbejdskraft med STEM-kompetencer. I Region Midtjylland er den steget med 46 procent i perioden fra 2011 til 2016. Vi står altså med et stort potentiale, så hvordan udnytter vi det bedst?

Ja, noget af løsningen er jo at tage af den arbejdskraft, der er. Nemlig de nyuddannede. En del virksomheder siger heldigvis allerede ja tak til de nyuddannede. De virksomheder ser det som en fordel selv at få lov at forme en ny medarbejder, der ikke kommer med forestillinger og holdninger fra mange år på arbejdsmarkedet. Men andre virksomheder har stadig ikke opdaget potentialet i de nyuddannede. Det, synes jeg, er synd - for både virksomhederne, de unge og vores samfund.

Derfor er min opfordring klar: Kig nu med nye øjne på de korte CV'er, der om lidt lander på jeres skriveborde - hele vejen rundt. Det er vores fælles ansvar, at både virksomheder og nyuddannede får mulighed for at udnytte potentialet og vækstmulighederne fuldt ud.

Læserbrev: Nyuddannede ingeniører i job er vores fælles ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce