Læserbrev: Om avisens dækning af forholdene ved Retten i Aarhus


Læserbrev: Om avisens dækning af forholdene ved Retten i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Det er ikke sædvanligt, at dommere ved Danmarks Domstole optræder med indlæg eller læserbreve i dagspressen, medmindre der er tale om rent faglige spørgsmål, som ikke har relation til enkeltsager.

Når vi, der er dommere ved Retten i Aarhus, nu alligevel finder anledning til at gøre noget andet end det sædvanlige, er årsagen den artikelrække om forholdene ved Retten i Aarhus, som gennem den senere tid har været bragt i Århus Stiftstidende.

Tonen i nogle af artiklerne har været særdeles barsk, og artiklerne har indeholdt en række meget direkte angreb på rettens præsident blandt andet på baggrund af oplysninger og tilkendegivelser fra utilfredse medarbejdere, der for en dels vedkommende er fratrådt deres stillinger ved retten.

Ved avisens omtale af personsager er det væsentligt at være opmærksom på den ubalance, der består i kraft af, at utilfredse medarbejdere relativ frit kan fremsætte udsagn og beskyldninger, mens retspræsidenten er bundet af sin pligt til at holde personoplysninger fortrolige og derfor må afstå fra at tage til genmæle.

Vi ønsker ikke at indgå i en offentlig debat om forholdene ved retten, men blot at tilkendegive, at der i artiklerne tegnes et billede af rettens præsident og af forholdene ved retten, som vi ikke kan genkende. Vi mener, at det samlede billede fremstår urigtigt og fortegnet. Der er udfordringer og problemer på mange arbejdspladser. Det gælder også Retten i Aarhus. Men der er tale om udfordringer og problemer, som medarbejderne ved Retten i Aarhus i fællesskab må søge at få løst under ledelse af rettens præsident.

Artiklerne kunne efterlade det indtryk, at ingen ønsker at bakke præsidenten op. Dette indtryk er forkert.

Bodil Ruberg overtog som præsident en ret med mange interne problemer og lange sagsbehandlingstider. Hun har gennem flere år gjort en stor indsats som leder af Retten i Aarhus, herunder med at skabe ensartede arbejdsvilkår for dommerne. Den indsats anerkender vi, og hun har vores fulde opbakning til at fortsætte sit arbejde med at løse de udfordringer, som retten står overfor. Det gælder også - og ikke mindst - i forhold til at sikre rimelige økonomiske rammer og at nedbringe rettens sagsbehandlingstider.

Læserbrev: Om avisens dækning af forholdene ved Retten i Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce