Læserbrev: Please, lav en tydeligt markeret cykelsti på Havnepladsen


Læserbrev: Please, lav en tydeligt markeret cykelsti på Havnepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Finn Knudsen, Edouard Suensons Gade 3,3 G, Aarhus N
Jens Thaysen
Læserbrev. 

Godt design er kendetegnet ved, at funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed, og den nye havneplads i Aarhus er netop ikke et eksempel på det.

Jeg har færdedes i området ved Havnepladsen som fodgænger og cyklist, fra det blev etableret, og ja, jeg kan kun give de mange kritiske indlæg ret: Området fungerer af mange grunde overhovedet ikke.

Nu læser jeg så i Stiften fredag 21. september, at stadsarkitekt Stephen Willacy foreslår, at man fjerner de kritiserede (og glatte) metaldupper, der markerer en slags cykelsti, så man får et "rigtigt shared space, hvor der ikke er nogen, der har højere prioritet end andre. Cykler og gående skal finde ud af det sammen". Og videre: "Hvis man laver et spor, bliver det til en ny motorvej, hvor cyklisterne prioriteres højere end gående, det er slet ikke meningen."

Er det for meget at forvente, at cyklister har en form for førsteprioritet på en cykelsti, der planlægges at være en del af en såkaldt supercykelsti mellem Risskov og Marselisborg Skov?

Siden åbningen af området, hvor cyklister i starten kørte slalom indimellem fodgængerne, der kunne føle sig som jaget vildt, er det efterhånden lykkedes at dressere de fleste cyklister til at holde sig inden for cykelstien.

Problemet er, at mange - især fodgængere, der ikke har deres daglige gang i området - slet ikke er klar over, at der er en cykelsti. Nogle af dem tænker endda, at det må være en gangsti, som man kan være nogenlunde tryg på, når der nu også kører biler i området. Andre springer forvirrede rundt, mens de prøver at orientere sig på pladsen. Ikke mindst endagsturisterne fra krydstogtskibene har haft det svært, og jeg tror ikke, de i løbet af deres korte ophold vil nå at blive fortrolige med begrebet "shared space".

Derfor: Please, lav en tydeligt markeret cykelsti, gerne med asfalt som på cykelstien ved Østbanegården. Jeg er sikker på, at det vil gøre det meget nemmere for såvel cykelpendlere som fodgængere at færdes i området, samt for de turister, der bare gerne vil gå rundt og beundre den nye plads på havnen.

Læserbrev: Please, lav en tydeligt markeret cykelsti på Havnepladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce