Læserbrev: Prisstigning på busbilletter er aldersdiskrimination af format


Læserbrev: Prisstigning på busbilletter er aldersdiskrimination af format

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peder Møller, Vestervang 25f, Aarhus C
Bybusser
Læserbrev. 

Mange af pensionisterne arbejder endnu. Ganske vist ulønnet og frivilligt.

"Belønningen" er bestemt til at overse. Ingen del i lønfesten på de 8,1 procent over de næste tre år. Folkepensionen følger ganske enkelt ikke med leveomkostningerne. Folkepensionen er jo ikke løn må vi forstå - det er en overførselsindkomst.

Nå - men så har vi så mange andre goder. Måske. Forleden fik jeg da et mindre chok. Mit pensionistkort til bussen var steget 34 procent. Fireogtredive procent! Hvis jeg altså ville til og fra arbejde til sædvanlig tid. Også kaldet normal tid. Men lidt billigere, hvis jeg anvender "Midttrafik-tid", det vil sige ikke kører med bus mellem klokken 7 og 8:30 og klokken 15 og 17. Altså de tider, hvor "normalt arbejdende" folk har behov for busserne. Og det gælder både A-busser og de almindelige busser.

En uartig aldersdiskrimination af format!

En henvendelse til Midttrafik bekræftede, at netop pensionistgruppen var hårdest ramt af reformen. Kan vi ikke få nogle af de ansvarlige regnearksbosser fra Midttrafik til at stå frem og forklare den undrende pensionistskare, hvad der ligger til grund for den diskriminerende reform? Og hvorfor lige pensionistgruppen skal rammes så hårdt? Vi ældre mangler jo i høj grad et talerør. Et talerør i den politiske verden.

De forskellige partier i byråd og folketing værdiger os jo ikke et blik. Og foreninger som eksempelvis Ældre Sagen er jo mere erhvervslivets forlængede arm med snak om rabatter og rejser, end foreninger, der aggressivt og vedholdende følger op på de forhold, der bydes de ældre i det ellers så velhavende Danmark. Og vi er ellers cirka 1.000.000 ældre.

En magtfaktor, der sagtens kunne anvendes til at forbedre forholdene for pensionisterne. Mange af os kunne sandelig godt bruge omtalte 8,1 procent over tre år, selvom det kun bliver af det beskedne grundbeløb på kroner 6.237/måned før skat. Ja - du så rigtigt!

Og ældreminister Thyra Frank... tja, hvad kan vi i grunden bruge hende til?

Læserbrev: Prisstigning på busbilletter er aldersdiskrimination af format

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce