Læserbrev: Regeringen må tage ansvar


Læserbrev: Regeringen må tage ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Leif Jensen, Svend Erik Møller og Keld Laursen, direktører i boligforeningerne Århus Omegn, Alboa og Brabrand Boligforening
Billede
Læserbrev. 

LÆSERBREV: Da udenlandske skattesvindlere for to år siden stjal 12 milliarder kroner fra staten, var forargelsen grænseløs. Men skatteborgerne måtte målløst konstatere, at pengene var tabt. Nogenlunde samme følelse er på vej til at ramme en million lejere i Danmarks almene boliger.

For med lanceringen af den såkaldte ghettopakke 1. marts har regeringen indledt et økonomisk angreb på Landsbyggefondens formue. Landsbyggefonden er beboernes 'friværdi' - penge som er indbetalt af beboerne og øremærket til at sikre, at boligerne er tidssvarende, for eksempel når klimaskærmen er nedslidt, eller skimmelsvamp gør boligerne usunde.

Det er godt, at regeringen påtager sig et ansvar for at rette op på årtiers forfejlet integration, men finansieringen er unfair.

Regeringen lancerede, at Landsbyggefonden skulle drænes for 12 milliarder kroner, men en analyse i Berlingske har vist, at regeringen foreslår at snuppe yderligere 13 milliarder af lejernes penge. Så hvis regeringen i forhandlingerne med S, DF og SF skulle få held til sit forehavende, vil man dræne Landsbyggefonden for hele 25 milliarder kroner. Mere end dobbelt så meget som skattesvindlerne fik med sig.

Det vil få voldsomme konsekvenser for alle de almene boliger, som trænger til renovering. Mange steder vil renoveringen fortone sig i horisonten. Og det er vel at mærke helt almindelige boligafdelinger med helt almindelige mennesker, som har haft tillid til, at indbetalingerne til Landsbyggefonden en dag ville komme deres egen bolig til gavn.

Ghettoudspillet har desværre en anden dagsorden end den, Lars Løkke Rasmussen præsenterede på sit pressemøde. Udspillet er også en statslig spareøvelse, som vil underminere Landsbyggefonden og dermed den langsigtede vedligeholdelse af de almene boliger i hele Danmark.

Regeringen har sagt, at den tager ansvar for at ændre udviklingen i de såkaldte ghettoer. Men regeringen skylder at forklare, hvorfor den ikke vil tage ansvaret for regningen.

Læserbrev: Regeringen må tage ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce