Læserbrev: Respekt og ydmyghed for borgernes penge


Læserbrev: Respekt og ydmyghed for borgernes penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Efter godt fire måneder som byrådsmedlem for Venstre er det tid at gøre status over mine oplevelser i den første tid som ny byrådsmedlem. Det var en hektisk start med mange nye ting at sætte sig ind i, og det har været en positiv oplevelse på det kollegiale plan, og der er god tone på tværs af partierne til trods for forskellige opfattelser og holdninger.

Nu til et område, hvor jeg er skuffet over tingenes tilstand, nemlig på budgetstyringer og besparelser. Jeg savner mere respekt og ydmyghed for borgernes penge, og her er en række eksempler, hvor jeg synes, Skanderborg Kommune lader stå til:

o Børnehave i Hørning - budget 16 millioner kroner. Budgetoverskridelse 10 millioner kroner.o Kulturhuset Søbadet - budgetoverskridelse cirka 2,3 millioner kroner.o Ældre- og handicap-området - underskud på 18 millioner kroner i 2017.o Synlig læring - 19 millioner kroner anvendt uden nævneværdige forbedringer i henhold til kvalitetsrapporten.o Skitse for Kultorvet, Skanderborg - pris 925.000 kroner heraf arkitektudgifter på 575.000 kroner. Det er helt hen i skoven.o Budgetoverførsel på 158 millioner kroner fra 2017 til 2018 vidner om manglende kontrol.o Skovby Nord - tilladelse til bebyggelse på Præstbovej blev nedstemt til trods for dokumenteret overholdelse af støjgrænserne. En større erstatningssag er bebudet af lodsejeren. Igen spild af gode skattekroner.

Der er behov for et markant løft af kommunens kultur med hensyn til respekt og ydmyghed for borgernes penge, ønsker og forventninger. Mere disciplin og selvkontrol af de projektansvarlige, så der leveres i henhold til budgetterne og tidlig rapportering, hvis der er afvigelser. Mere ansvarlighed og konsekvens og mindre bureaukrati.

Der er behov for at lytte mere til borgernes ønsker og behov. Eksempelvis omkring højhusbyggerier og plejehjemmet Søndervang i Låsby, hvor Socialdemokraterne svigter beboerne.

Der er behov for, at administrationen er meget kritisk med hensyn til omkostninger på alle områder, herunder også kurser og eksterne konsulenter med videre. Der er rigeligt brug for pengene til blandt andet folkeskoler og flere varme hænder.

Jeg glæder mig over, at Venstre trods mindretal fik gennemført, at borgerservicen nu er åben om onsdagen.

Læserbrev: Respekt og ydmyghed for borgernes penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce