Læserbrev: Så seje kvinder i "Sukkertoppen"


Læserbrev: Så seje kvinder i "Sukkertoppen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Claus Rosenkrands Olsen, uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv
Billede
Læserbrev. 

Mathilde Bøttern og Sjanne Petersen er to superseje kvinder. De er begge uddannede bagere og arbejder til daglig i henholdsvis Bilka i Tilst ved Aarhus og Føtex i Ringsted. I øjeblikket er de med i TV 2-programmet "Sukkertoppen". Her dyster 12 par om, hvem der er bedst i deres fag.

Det er fedt. Blandt andet fordi de to kvinder viser, at der arbejder superdygtige bagere og konditorer mange steder i Danmark, og fordi de sammen med de andre deltagere er med til at vise deres fag frem for hele Danmark.

Det er nemlig ikke bare lige sådan at kreere kager og lignende bagværk. Spørg bare Lars Løkke Rasmussen, Søren Pape og Anders Samuelsen. På Folkemødet på Bornholm deltog de i en event arrangeret af Dansk Erhverv, hvor formålet var at få sat fokus på behovet for flere dygtige faglærte. For eksempel skulle de flette et såkaldt seksfletbrød. Uden at fornærme nogen kan jeg vist godt sige, at der er set flottere seksfletbrød i Danmark end dem, som de tre herrer fik præsteret.

Vi skal have flere faglærte unge. Hvis det skal ske, så kræver det ikke blot ét men mange greb. Det handler blandt andet om at få gjort de unge opmærksomme på alle de spændende muligheder, som en faglært uddannelse giver. Og gerne på en utraditionel måde. Her gør tiltag, som det regeringstoppen præsterede på Bornholm, og de to seje kvinder på tv gode ting for at vække de unges opmærksomhed og interesse for netop disse uddannelser.

Læserbrev: Så seje kvinder i "Sukkertoppen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce