Læserbrev: Smukke Aarhus - hvor er jeg ked af det på dine vegne


Læserbrev: Smukke Aarhus - hvor er jeg ked af det på dine vegne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Louise Bergqvist, Banegårdspladsen 18, Aarhus C
Billede
Læserbrev. 

Siden jeg for en måneds tid siden flyttede fra en mindre provinsby til centrum af Aarhus, har jeg elsket mit nye hjem og min nye by. Elsket at udforske de små gader. Elsket at iagttage storbyens mange forskellige beboere. Elsket at betragte regnbuen over Aros, rådhustårnet, den smukke Skt. Pauls Kirke samt det dejlige område ved havnen og DOKK1. Jeg elsker simpelthen at bo lige her, i Aarhus.

Jeg har dog en enkelt anke: Hold nu op hvor her sviner. Jeg huserer omkring banegården, og især her er det slemt. På hvert et gadehjørne, i hvert et lyskryds, i hver dør, ligger der bunker af skrald. Fladmaste kaffekopper samt dertilhørende låg (af plastik!), som blæser rundt i vinden. Tomme 7-eleven poser, burgerpapir, tomme øldåser og cigaretpakker. Det knuser mit hjerte. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Tænk, at vi bor i en af landets absolut smukkeste byer, og så kan vi ikke engang finde ud af at holde den pæn og ren, og passe på den og miljøet. Lige på det her punkt har min flytning til storbyen været et kæmpe kulturchok. Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan det kan være så stort et problem.

Jeg er 26 år gammel. Jeg er kommet til det punkt i mit liv, lad mig endda vove at påstå, at jeg har befundet mig her i en 10 års tid efterhånden, hvor jeg direkte skammer mig ved tanken om at smide skrald på gaden eller i naturen. Jeg får det fysisk dårligt. Om jeg så skal gå og knuge min tomme Matilde-kakaomælk med sugerør helt krampagtigt i hånden, til mine knoer er helt hvide, en halv kilometer, før jeg finder en skraldespand, ja, så gør jeg det. Jeg kunne aldrig nogensinde drømme om, at smide eller sætte den fra mig på gaden. Bevares, da jeg var teenager, havde jeg måske et lidt friere mindset, når det kom til skrald, og jeg kan selvsagt ikke sige mig fri for at have bidraget til svineriet førhen, men for fanden da - så mange 16-årige kan der vel for pokker ikke være i Aarhus C?

Kære beboere i Aarhus. Kære beboere i alle byer i Danmark. Vil I ikke nok hjælpe mig med at holde vores land, vores byer, vores gader rene? Det er ikke særligt svært, når først vi får det lært. Jeg har to små drenge på hhv. tre og syv år - selv de kunne aldrig drømme om at smide skrald fra sig på gaden. Så jeg nærer stor tiltro til, at vi ved fælles hjælp kan vænne os af med at svine vores by til. Det ville gøre mig og miljøet (og sikkert også kommunens vej- og parkafdeling) så uendeligt glade.

Læserbrev: Smukke Aarhus - hvor er jeg ked af det på dine vegne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce