Læserbrev: Som at fælde bøgetræerne på Smukfest


Læserbrev: Som at fælde bøgetræerne på Smukfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lars Juel Thiis, arkitekt, adj. professor, Aalborg Universitet (AAU), formand for Det Særlige Bygningssyn
Billede
Læserbrev. 

Fæld bøgetræerne på Smukfest! Så kan der jo være mange flere besøgende! Større omsætning, større indtægter! Yes!

En sådan opfordring vil ikke få mange tilhængere. Så fjerner man jo præcis det særlige, der gør Smukfest til noget unikt. Musikken kan man høre alle steder, men naturrammen om det hele, under det grønne løv, det er selve festens DNA. Så indtægten vil falde sammen med træerne, det ville bare blive en festival som alle andre, og så vil man søge andre græsgange. Man skal ikke save grenen over, man sidder på!

Sådan har jeg det med affredningen og nedrivningen af Munkekroen. Skanderborg bliver en by som alle andre. Byen fjerner en vigtig del af sin historie, ødelægger for tid og evighed den store mulighed, man kunne have haft, for at fortælle vore efterkommere, hvordan Skanderborg opstod, smukt beliggende mellem landsbyer, hvor kroen var hellen undervejs.

Som arkitekt er man vant til at skulle se og belyse potentialer i steder og bygninger, som Munkekroen, men ingen har villet lytte, fordi både kommune og ejer har bind for øjnene. Og så kommer der helt sikkert et ordinært spekulativt nybyggeri, der vil passe godt til supermarkeds-betonklodsen i baghaven.

Den fattige, kortsigtede, banale, triste udvikling har ejer og kommune bestemt. Trist for Skanderborg og trist for Danmark, fordi det er vores alle sammens historie, det handler om. Hvem vi er, og hvor vi kommer fra. Med den holdning skaber vi ikke smukke fortællende omgivelser i vores byer. Skanderborg ender som en ordinær kedelig by, som man ville flygte fra - var det ikke lige for den smukke placering i naturen, Smukfest og Aarhus i nærheden.

Læserbrev: Som at fælde bøgetræerne på Smukfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce