Læserbrev: Sparekataloget kan blive dyrt betalt


Læserbrev: Sparekataloget kan blive dyrt betalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Maja Albrechtsen, socialrådgiver og folketingskandidat for Enhedslisten, Vestre Ringgade 178, Aarhus C
Billede
Læserbrev. 

"Fælles om nye løsninger", er titlen på Aarhus Kommunes nye sparekatalog. Fællesskabet, må man forstå, består i dette tilfælde primært af udsatte borgere og borgere, der er afhængige af det offentliges service og ydelser. Det er i hvert fald dem, der kommer til at betale regningen.

Forligskredsen af partier i byrådet har bedt kommunens afdelinger om at pege på muligheder for at reducere udgifterne med samlet 300 millioner kroner. Sociale Forhold og Beskæftigelses andel af dette beløb er 80 millioner kroner og er dermed sammen med Sundhed og Omsorg de områder, der rammes hårdest.

Ikke alene er det et rent blodbad, når man kigger på de økonomiske reduktioner på de forskellige tilbud til borgere med brug for hjælp - syge, handicappede, misbrugere, hjemløse - der skæres også i investeringsindsatsen, det vil sige revalideringer, opkvalificering og afklaring. I stedet kan borgeren komme i en virksomhedspraktik, der dels er gratis for kommunen, dels er en foræring til erhvervslivet. Det er en meget kortsigtet tankegang, for hvor ender de borgere, der havde brug for en indsats? De forsvinder ikke ud af ligningen, fordi man ikke hjælper, tværtimod bliver behovet for hjælp ofte mere omfattende med tiden - eksempelvis fysisk sygdom, der uden den fornødne hjælp giver sociale og psykiske problemer.

Vi bliver nødt til at holde op med at tro, at mennesker bliver raske af en praktik og en omkategorisering til jobparat. Hvor manges liv skal kuldsejle, før vi lægger kursen om og begynder at investere i hinanden, i stedet for skattelettelser og gratis arbejdskraft til dem, der i forvejen tjener kassen?

Vi bør satse på kvalitet og investering, når det kommer til social- og beskæftigelsesområdet. Tilbud og afklaring skal give mening og være på borgerens præmisser. Det betaler sig i længden, både menneskeligt og økonomisk. Man kan godt spare for meget og ende med en løsning, der i længden både er dårligere og dyrere. Det bør byrådet have med i sine overvejelser, inden det svinger sparekniven over de allermest sårbare områder.

Læserbrev: Sparekataloget kan blive dyrt betalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce