Læserbrev: Stærkere erhvervsuddannelser, tak


Læserbrev: Stærkere erhvervsuddannelser, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Joel, medlem af Folketinget (S), Bjergfyrvej 10, Egå
Steen Brogaard
Læserbrev. 

Forleden landede en ny aftale om erhvervsuddannelserne. Aftalen betyder, at vi får sløjfet regeringens planlagte nedskæringer på erhvervsskolerne til næste år. Samtidig får vi gennemført en række tiltag, som styrker erhvervsskolerne fremadrettet og forhåbentlig vil betyde, at endnu flere unge de kommende år ønsker at prøve kræfter med en erhvervsuddannelse.

Men det holdt hårdt. Det var ellers med store ord og fine løfter, at Lars Løkke tilbage i august præsenterede et nyt erhvervsskoleudspil. Løkke lovede dengang, at erhvervsskolerne ville få flere penge. Men som så mange gange før med Løkkes projekter, så viste fintællingen, at der ikke var tale om noget løft. Faktisk lagde regeringen op til igen at skære på erhvervsuddannelserne. De stod til at få flere tusinde kroner færre per elev i 2019.

Blandt andet fordi regeringen ville videreføre det dybt skadelige omprioriteringsbidrag, der år for år barberer penge af skolernes budgetter. Det havde vi kunnet mærke i Aarhus. Det ville have kostet Aarhus Tech over fem millioner kroner, bare fra 2018 til 2019. Og yderligere 10 millioner kroner frem mod 2021.

Og oveni det, så ville regeringen også fjerne den kvalitetspulje, som skolerne har fået de seneste år.

Det var helt uholdbart. Det ville selvfølgelig have betydet færre lærere og dårligere kvalitet i undervisningen, hvis nedskæringerne var blevet gennemført. Det er helt skævt i en tid, hvor der ellers er bred enighed om, at vi får brug for veluddannet, faglært arbejdskraft i fremtiden.

Derfor meldte vi også klart ud, at vi ville have omprioriteringsbidraget afskaffet. Og vi har under forhandlingerne kæmpet hårdt for, at også kvalitetspuljen blev forlænget.

Det lykkedes. Derfor går skolerne fri for nedskæringerne i 2019. Men allerede i 2020 er den gal igen. Her udløber kvalitetspuljen, og så kan erhvervsskolerne igen se frem til nedskæringer. Heldigvis har vi inden da haft folketingsvalg. Her får vi forhåbentlig en ny socialdemokratisk regering, som vil tage nedskæringerne af bordet.

Læserbrev: Stærkere erhvervsuddannelser, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce