Læserbrev: Statsministerens nytårstale var for meget hip hip hurra


Læserbrev: Statsministerens nytårstale var for meget hip hip hurra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jesper Park van der Schaft, Dannebrogsgade 21B, Aarhus C
Billede
Læserbrev. 

Statsministeren, Lars Løkke Rasmussen (V), kom i sin nytårstale slet ikke ind på virkeligheden i dagens Danmark og i udlandet. Hvor var talen om skandalerne i Europa? For eksempel om formodet bedrageri og spekulation med udbytteskat, der alene i Tyskland, Danmark, Belgien, Frankrig og Italien kan have kostet statskasserne omkring 410 milliarder kroner? Hvor var skandalen om hvidvaskning i Danske Bank - også i milliardstørrelse? Og hvor var omtalen af Britta-sagen om mulig svindel for 111 millioner kroner, hvor pengene ellers skulle have gået til de svageste?

Jeg manglede også at høre om stigningen i antallet af hjemløse - især blandt unge. Og hvad med zoneforbud og bøder til hjemløse, som overnatter på gaden og ikke har andre steder at overnatte? Hvorfor nævnte statsministeren ikke noget om de problemer? Og hvor var psykiatrien henne i hans tale? Ikke et eneste ord om det! Nej, det var de sædvanlige områder som integrationsproblemer, det somatiske samt ældreområdet, der løb med "sejren" i hans tale.

Jeg mener, at der klart var mere kant i dronning Margrethes nytårstale end i Lars Løkke Rasmussens. Dronningen turde formane børnene direkte, om at man skal være gode mod hinanden og mærke efter, hvis man har såret hinanden og så rette op på tingene. Og selv med skandalerne med Britta-sagen og hvidvaskning-sagen kom dronning Margrethe indirekte ind på det, da hun sagde:" Med betroede positioner følger et særligt ansvar og en særlig pligt til at gøre sit bedste, dér hvor man er sat. Det gør mig trist, hvis moralen skrider. Hvad bliver der så af almindelig anstændighed? Man skal kende forskel på dit og mit, på rigtigt og forkert. Det burde ikke være så svært."

Så for mig var statsministerens nytårstale alt for meget hip hip hurra, og hvor han ikke vil se, at der også er andre problemer end på det somatiske område, integrations- og ældreområdet i Danmark.

Læserbrev: Statsministerens nytårstale var for meget hip hip hurra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce