Læserbrev: Supercykelsti - men er den så super?


Læserbrev: Supercykelsti - men er den så super?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


John Christensen, Møllevangs Alle 192, Aarhus N
Billede
Læserbrev. 

Intentionerne og ideen med supercykelstier i Aarhus er ganske fine og gode. Meningen er, at man som cyklist skal kunne komme hurtigt og sikkert fra A til B.

Men hvorfor anlægger Aarhus Kommune supercykelsti på hele Møllevangs Allé fra Fuglebakkevej i syd til Stockholmsgade i nord og samtidig har biler kørende på samme strækning?

Ganske vist er der sat skiltning op, hvor der står, at strækningen er forbeholdt cyklister, men dagligt ser jeg, hvordan utålmodige bilister presser cyklisterne ved at køre for tæt på, her forsvandt det sikkerhedsmæssige lige pludselig.

Om strækningen så er hurtigt for cyklisten, her må svaret været et stor og rungende nej. På nævnte strækning er der lavet 15 vejbump for at sænke bilisternes fart. Det er for så vidt meget godt, men dem skal cyklisterne jo også over. Ydermere skal tre store veje med meget trafik krydses, før man når til Stockholmsgade, og det er Paludan Müllersvej, Katrinebjergvej, og Brendstrupvej, hvis man altså kommer fra midtbyen.

Skal man videre ad den såkaldte supercykelsti, indbefatter det, at man skal under ringvejen via en tunnel, hvor der kan ligge mange nedfaldsblade, som kombineret med fugtigt vejr gør strækningen glat og livsfarlig for cyklister.

Til daglig arbejder jeg selv på Skejby Sygehus og cykler ad Paludan Müllersvej, når jeg skal på arbejde, også selv om jeg bor på Møllevangs Allé. Strækningen er hurtigere, cykelstien er bredere og bedre oplyst. Jeg kan ved selvsyn se, at flere og flere cyklister vælger Paludan Müllersvej som transportvej.

Intentionen om en supercykelsti på Møllevangs Allé var der fra kommunens side, men borgernes skattekroner er i den grad spildt.

Læserbrev: Supercykelsti - men er den så super?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce