Læserbrev: Tag hensyn til dem, der bor og færdes på Klostertorvet


Læserbrev: Tag hensyn til dem, der bor og færdes på Klostertorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Knud N. Mathiesen, Sigridsvej 32, Brabrand, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti
Axel Schütt/Ritzau Scanpix
Læserbrev. 

Efter TV2 Østjyllands dækning af Klostertorvet og socialt udsatte ved et indslag fredag 13. juli har Steen Bording Andersen fra Socialdemokratiet slået helt fast, at det ikke var intentionen, at de hjemløse, socialt udsatte og alkoholikere ikke skulle/måtte være på Klostertorvet på trods af, at Socialdemokratiet gang på gang har lovet, at problematikken på Klostertorvet skulle løses.

Nu har man ofret en million kroner på Klostertorvet, og det er helt klart blevet langt bedre, men det er det så sandelig også for de hjemløse og alkoholikere i en sådan grad, at de vil blive på Klostertorvet, som de selv gav udtryk for i indslaget. Så der vil stadig være folk med et stort alkoholproblem i og omkring Klostertorvet.

Hvad med almindelige mennesker, som bor og færdes i området, de har bl.a. fået fjernet deres bus-skure for lang tid siden til stor gene for gangbesværede og ældre, Hvor langt skal man gå, inden man begynder at tage hensyn til de mennesker, der færdes og driver virksomhed/forretning i og omkring Klostertorvet, dem bliver der ikke taget meget hensyn til, de vil stadig skulle leve med tilråb og råben og skrigen til langt ud på natten, det er og bliver ganske urimeligt. Det kan Aarhus Kommune ikke være bekendt.

Men det ser Steen Bording Andersen åbenbart ikke som et problem, at mange beboere mister deres livskvalitet og serviceniveau i området.

Der skal være plads til alle i Aarhus, men hvis jeg som almindeligt menneske havde den samme attitude og drak mig for sans og samling og kom med tilråb til forbipasserende, som nogle af disse mennesker gør, så vil jeg formentlig få et weekendophold i fuldebrummen og få den ene bøde efter den anden. Hvis der skal være plads til alle i Aarhus, og det skal der, så skal det være på lige vilkår, men det har det ikke været på Klostertorvet i flere år. Der skal være tryghed for alle mennesker, og man skal ikke lave en forringet service, bl.a. ved at fjerne busskure, fordi man ikke vil gøre den fornødne indsats overfor disse sårbare mennesker.

Disse problemer skal ikke løses på gader, stræder og torve, men helt andre steder, i trygge rammer, hvor man kan hjælpe disse mennesker ud af deres alkohol- eller stofmisbrug, og så skal man lytte til disse mennesker og prøve at finde den fornødne hjælp, også boligmæssigt.

Hvis ikke de vil tage imod hjælp, enten på den ene eller anden måde, må man finde en løsning uden for bycentrum, hvor der kan skabes husly og madordning til disse mennesker, samt at man må se i øjnene, at der også skal være adgang til tobak og alkohol. Den problemstilling har man så selv valgt, hvis ikke man vil tage imod hjælp.

På et sådan opholdssted kan man selvfølgelig stadig prøve at hjælpe dem som ønsker det, og de skal selvfølgelig høres og hjælpes. Det kunne være en opgave for Kirkens Korshær, som gør det glimrende i deres varmestue i Nørre Allé godt hjulpet af mange frivillige. Der kunne også være andre hjælpeorganisationer, der vil påtage sig en sådan opgave med god støtte af Aarhus Kommune.

Det kunne være en løsning, men der findes evt. også andre muligheder, flere har efterspurgt løsninger, det her var foreløbig mit beskedne bidrag.

Læserbrev: Tag hensyn til dem, der bor og færdes på Klostertorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce