Læserbrev: Udvid den kollektive trafik - ikke E45


Læserbrev: Udvid den kollektive trafik - ikke E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anne Hegelund, folketingskandidat for Enhedslisten i Østjylland, Gellerupparken, Brabrand
Billede
Læserbrev. 

Forleden skrev Fatma Øktem på stiften.dk, at Aarhus og Østjylland er helt i front, når det kommer til at gøre Danmark til verdens grønne stormagt. Ironisk nok skrev hun i sidste uge (7. februar), at hun og Venstre vil prioritere en ny udvidelse af E45 efter næste folketingsvalg. At hun vil kæmpe for hele seks spor fra Aarhus til Vejle og Randers.

Kære Fatma - det hænger slet ikke sammen, at du den ene uge roser erhvervslivet for at tage hensyn til naturen, miljøet og klimaet, mens du den næste uge vil investere i mere privatbilisme. Hvis Danmark med dine egne ord skal udbygge vores position som en grøn stormagt. Kræver det, som du selv skriver, grønne løsninger. Hvis du virkelig vil passe på vores natur, miljø og klima, så bliver du nødt til at skifte spor. For den grønne omstilling gælder også transport. Vi skal investere massivt i kollektiv trafik. Dén skal udbygges, ikke motorvejene.

Endnu mere ironisk er det, at miljøminister Jakob Elleman-Jensen er enig med dig. I sidste uge (5. februar) skrev han i et læserbrev: "Hvem udvider E45? Det gør vi!" Jeg ville ønske, det kun var Venstre, der ville poste milliarder af vores fælles penge i mere motorvej. Men socialdemokraterne i Horsens er også vilde med den kulsorte idé. Jeg håber ikke, Jens Joel og Nicolai Wammen er enige med Henrik Dam Kristensen. For der står i Horsens Folkeblad, at han også vil udvide E45 til seks spor. Fedt, at Socialdemokratiet har fundet 70 milliarder til infrastruktur. Men det er for dumt at bruge en eneste af vores skattekroner på mere asfalt.

Hvem vil udvide den kollektive trafik og passe på klima, miljø og natur? Det vil Enhedslisten! Vi vil lave hurtige togforbindelser til resten af landet og gøre det nemt og hurtigt at komme rundt i Østjylland. Vi satser benhårdt på, at det maksimalt må tage en time i tog fra Aarhus til Aalborg og Odense - og to timer til København. Letbanen skal da også køre til Hammel, Hinnerup, Skanderborg, Silkeborg og Randers. Og vores regionale tog kunne sagtens køre hyppigere og hurtigere a la S-tog. Det er den slags, der skal til, hvis østjyderne skal droppe bilen.

De kollektive løsninger skal også være et reelt alternativ for folk, der bor udenfor byerne. Så vi har brug for et robust busnet på landet. Men det bliver tyndmasket, når regeringen med Venstre i front skærer Region Midtjyllands økonomi så langt ind til benet, at der er 55 millioner mindre til de blå busser i år. Kom ind i klimakampen! Det er nu, der skal handles.

Læserbrev: Udvid den kollektive trafik - ikke E45

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce