Læserbrev: Undgå bilkøerne


Læserbrev: Undgå bilkøerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mette Bjerre (SF), byrådsmedlem og politisk ordfører for SF i Aarhus
Billede
Læserbrev. 

Der er alt for mange biler i Aarhus. Det giver trængselsproblemer, CO2-forurening, partikelforurening, tidsspilde og trafikuheld. Rådmand Bünyamin Simsek (V) argumenterer for, at vi skal give bilerne mere plads, og Venstre har tidligere i byrådet stillet forslag om flere parkeringspladser i midtbyen. Det er et umuligt projekt. Aarhus vil blive ved med at vokse, og vi kan ikke fortsætte med at få flere og flere biler i midtbyen.

Vi ønsker en by som er dejlig at bo i, med grønne åndehuller, masser af gågader, cykelgader, hyggelige cafeer, legepladser, ren luft - og en by fyldt med biler er ikke en del af denne drøm. Der er brug for, at nogle bilister skifter fra egen bil til offentlig transport eller cykel. I den forbindelse har vi i SF foreslået at gøre Universitetsparken i Aarhus bilfri. Ingen vil blive tvunget væk fra bilen, studerende og universitetsansatte kan fortsat køre til universitetet, men vi vil med et kærligt puf sikre, at flere får øjnene op for fordelen ved andre transportformer. I den offentlige transport kan man tage en lur eller læse lidt, og på cyklen får man frisk luft, god motion og slipper for bilkøen. Det er ikke sådan, at vi i SF er imod biler. Vi glæder os til en fremtid, hvor førerløse elbiler, produceret af genbrugsmaterialer og drevet af vedvarende energi, kan tilkaldes, når man har brug for transport. Hvis man vil slippe lidt billigere, kan man dele turen med andre, der skal samme vej. Med sådant et system slipper vi for parkerede biler i byen, trafikmængden falder markant og partikelforureningen forsvinder. Det er en dejlig utopi, som nok skal blive til virkelighed, men desværre ikke i den nære fremtid. Indtil da giver de mange biler problemer.

Vi kan ikke bygge flere veje inde i Aarhus, og der skal være plads til mennesker med handicap, varetransport, håndværkere og andre, der ikke kan undvære bilen. Så de, der kan klare sig med cykel eller offentlig transport, bør prøve det og opleve, at det faktisk er gode alternativer.

Læserbrev: Undgå bilkøerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce