Læserbrev: Vi skal have en god løsning for de nedslidte


Læserbrev: Vi skal have en god løsning for de nedslidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Britt Bager (V), medlem af Folketinget, politisk ordfører
Billede
Læserbrev. 

Socialdemokratiets Leif Lahn var ude i Århus Stiftstidende 2. februar med budskabet om, at Socialdemokratiet har fremlagt et pensionsudspil, hvor de vil indføre en ny rettighed til tidlig pension for dem, der er kommet tidligt ud på arbejdsmarkedet, og som er nedslidte.

Jeg er helt enig med Leif Lahn i, at vi skal gøre mere for at sikre, at nedslidte danskere har gode muligheder for at trække sig fra arbejdsmarkedet. For i Venstre siger vi det meget klart: Hvis man ikke kan arbejde, så skal man ikke arbejde. Så skal man have gode muligheder for at trække sig fra arbejdsmarkedet, så man kan få en værdig alderdom.

Det er også i det lys, at regeringen i denne uge indkaldte partierne bag velfærdsforliget fra 2006 til forhandlinger om, hvad vi kan gøre for at styrke systemet for de personer, der er nedslidte og ikke kan arbejde til den almindelige tilbagetrækningsalder. For vi skal finde en holdbar løsning, og der er vi for eksempel klar til at se på, hvordan vi gør seniorførtidspensionsordningen bedre. Så de mennesker, der har behov for en seniorførtidspension, også får den.

Desværre er det svært at blive klog på, hvad det er, Socialdemokratiet konkret vil. Det kommer til udtryk i Leif Lahns indlæg, og det kom igen til udtryk i programmet Debatten på DR den 7. februar. Her fik Leif Lahn igen chancen for at konkretisere Socialdemokratiets forslag, da han blev spurgt til, hvem Socialdemokraternes forslag skal gælde, og hvor mange der vil kunne få en tidlig folkepension. Til det svarede Leif Lahn: "Men jeg kan ikke svare på, præcis hvor mange det drejer sig om".

Danskerne står tilbage med en lang række ubesvarede spørgsmål til Socialdemokratiets udspil: Hvilke grupper skal have ret til at trække sig tilbage før tid, og hvilke grupper skal ikke? Skal det gælde SOSU-assistenten, men ikke læreren eller sygeplejersken? Og hvordan skal et konkret system strikkes sammen?

Jeg håber, at Leif Lahn og Socialdemokratiet for alvor vil være med til at drøfte, hvordan vi finder en holdbar løsning. Så nedslidte, der ikke kan arbejde, får den hjælp, de har behov for. Det skylder vi de mennesker, der i mange år har arbejdet og bidraget til fællesskabet.

Læserbrev: Vi skal have en god løsning for de nedslidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce