Læserbrev: Vi skal have mere beskyttet natur i Danmark


Læserbrev: Vi skal have mere beskyttet natur i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jakob Ellemann-Jensen (V), miljø- og fødevareminister
Billede
Læserbrev. 

Danskerne kan se frem til, at regeringen vil beskytte så meget ny natur, at områderne tilsammen er næsten tre gange større end Samsø.

Den her regering er ofte blevet malet som sort, når det kommer til natur og miljø. I mine øjne er det helt sort. For vi har store grønne ambitioner.

Jeg er personligt optaget af, at vi får mere beskyttet natur i Danmark. I torsdags præsenterede jeg derfor en plan for at beskytte ca. 30.000 hektar værdifuld natur ved at gøre det til såkaldt Natura 2000-område. Det betyder, at flere naturperler i Danmark nu beskyttes.

I forvejen har vi her i Østjylland for eksempel istidens åbne natur i Mols Bjerge, de skønne skove ved Silkeborg og det solbeskinnede græslandskab på Samsø ved Nordby Bakker. Nu kommer der altså endnu mere beskyttet natur spredt over hele landet, blandt andet ved Tåstrup Sø ved Aarhus. Tilsammen er de nye områder ca. 300 km² - næsten tre gange større end Samsø.

Udpegningen sker som en del af en justering af Natura 2000-områderne, hvor vi fjerner Natura 2000-mærkaten fra områder, der ikke er natur, men i stedet intensivt dyrkede marker og bebyggede områder. Da man udpegede områderne, fulgte man i nogle tilfælde for enkelhedens skyld grænser i landskabet, som gav mening for 25 år siden. I dag er vi blevet klogere og har langt mere præcise kort og mere viden om, hvor vores natur er.

Vi er blevet kritiseret for, at vi fjerner Natura 2000-betegnelsen fra de områder. Men for mig er det falsk markedsføring at kalde noget natur, der ikke er det. Selvfølgelig skal vi ikke det.

Til gengæld lytter jeg gerne til alle gode forslag om at hjælpe naturen til glæde for alle. Der er kommet rigtig mange forslag til områder, der kunne beskyttes i forbindelse med høringen af de nye Natura 2000-grænser. Derfor har jeg sammen med resten af regeringen og Dansk Folkeparti besluttet, at vi vil finde ca. 30.000 hektar ny natur at beskytte.

Dermed får Danmark den største nye enkeltudpegning af Natura 2000 på land siden 2004. Det bliver en kæmpe gevinst for naturen, og jeg håber, at alle kan glæde sig over den beslutning.

Læserbrev: Vi skal have mere beskyttet natur i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce