Norddjurs. Det koster at være en fattig kommune

Læserbrev: Beskæftigelsesministeriet offentliggjorde 2. november 2018 et nyt målesystem (benchmarksystem), der har fokus på A-dagpenge-, sygedagpenge- og kontanthjælpsområdet.

Kommunernes beskæftigelsesindsats ranglistes ved at sammenholde det forventede antal borgere på offentlig forsørgelse med det faktiske antal. Man kommer frem til det forventede antal ud fra en analyse af kommunernes rammevilkår, eksempelvis befolkningssammensætning, uddannelsesniveau og det lokale arbejdsmarked.

Norddjurs har ifølge analysen de niende dårligste rammevilkår - eller betingelser - for beskæftigelsesindsatsen i Danmark. Det er godt at have med i baghovedet, når vi taler om vores merforbrug til forsørgelsesudgifter. Når vi tager de dårlige rammebetingelser i betragtning, har vi nemlig i Norddjurs ret fine resultater med at få ledige medborgere i selvforsørgelse.

Men beskæftigelsesindsatsen koster, og her gør det ondt. Vi er jo udfordret ikke mindst på grund af den skæve udligning i Danmark. Og det samtidig med at vi har både et gennemsnitligt lavt uddannelsesniveau og lønindkomstniveau. Vi er den fattigste kommune i regionen.

Skal Norddjurs Kommune styrke sine rammevilkår, både i forhold til befolkningssammensætning, uddannelsesniveau, lønindkomstniveau med mere, skal der investeres i indsatsen, i borgerne og i velfærden. Og skal det lykkes, skal en ændret udligning tage højde for rammevilkårene.

Som formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget ser jeg frem til dette og til styrket vækst og udvikling i Norddjurs.

Norddjurs. Det koster at være en fattig kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce