Stem - skal Aarhus have en park på havnen?


Stem - skal Aarhus have en park på havnen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Af Peder Størup, Kystvejen 59, Aarhus C
Billede
Læserbrev. 

Beton og stål eller en park på havnen i Aarhus? Det er - sat på spidsen - det valg, politikerne har.

Byggeriet presser sig på, og inden for få år vil muligheden for at etablere noget virkelig visionært på havnen være gået tabt. Det lette politiske valg er at bygge og høste den kortsigtede profit, mens det kræver mod og visionær tænkning at give plads til noget andet - eksempelvis en park.

At bebygge nogle af de bedst beliggende arealer i Danmark og gemme den gamle havnefront væk bag en mur af beton og stål vil være at spille byens mest værdifulde kort af hånden, ikke mindst, når byggeriet kan ligge alle mulige andre steder.

Der er ingen væsentlige grunde til, at boliger og erhverv i det omfang, det planlægges, skal ligge mellem byen og vandet. En havnepark i centrum af Aarhus ud til bugten kan til gengæld ikke placeres andre steder.

Det, der hidtil er etableret, er i og for sig rigtig fint. Dokk1, kanalen og springvandet fortjener anerkendelse; men det er altsammen beton, stål og eksotisk træ. Græs under fødderne og plads til alt det, en park kan tilbyde, mangler vi stadigvæk. Jo flere mennesker, der presses ind i byen, jo større er behovet for rekreative grønne områder.

Parker rundt omkring i verden er altid et stort aktiv for den by, de ligger i. Eksempelvis Hyde Park i London og Central Park i New York - ingen stille spørgsmål ved værdien af dem. Parkerne forbedrer borgernes livskvalitet, byernes markedsføringsevne og understøtter erhvervslivet.

Havde vi allerede en havnepark, tvivler jeg på, at nogen ville overveje at erstatte den med byggeri. Der er jo heller ingen, som kunne finde på at bebygge Mindeparken eller Riis Skov. Disse rekreative områder er der, fordi fremsynede personer prioriterede til fordel for kommende generationer. Det sætter de fleste stor pris på i dag.

Selvfølgelig er der også et økonomisk spørgsmål. Men for at sætte det lidt i perspektiv, så har Dokk1 kostet 1,9 mia. kr., letbanen 3,5 mia. kr., og den nye Bering-Beder-vej er sat til 450 mio. kr. Det har man fundet midler til. Så selvfølgelig kan det også lade sig gøre at vælge et alternativ til mere tungt byggeri på havnen.

At en havnepark sandsynligvis kan opnå støtte fra fonde og måske fra byens erhvervsfolk, bør ikke glemmes. Og det bør som nævnt heller ikke glemmes, at en park i sig selv vil være et turismemæssigt aktiv og dermed en økonomisk fordel for byen som helhed, der kan generere langsigtede indtægter til kommunekassen.

Et forslag til en alternativ masterplan for områder fremsættes i kronikken "Giv Aarhus en havnepark og et museum i stedet for mere byggeri på havnen".

Vil du også hjælpe vores politikere med at udvikle byen, så den bliver så god at bo i som overhovedet muligt, kan du gøre det ved at give forslaget om parken din stemme og vise byens politikere her op til valget, at der er opbakning til forslaget. Gå ind på Facebook-siden Aarhus Havne- og Strandpark og giv forslaget om en havnepark din underskrift.

Stem - skal Aarhus have en park på havnen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce