Stor tak for de foreløbig 1530 kroner, vi har betalt til Smilets By


Stor tak for de foreløbig 1530 kroner, vi har betalt til Smilets By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peder Bodeval Carlsen, Krunderupparken 17, Holstebro
Billede
Læserbrev. 

Hvor mange p-vagter sender Aarhus Kommune rundt i villakvartererne på lørdage og søndage for at glæde kommunens borgere og gæster i Aarhus Kommune?

Er det til kommunens eller borgernes glade smil, man appellerer, når man på fredelige villaveje skal opleve, at kommunalt betalte p-vagter lusker rundt og finder biler, der har formastet sig til at have det ene par dæk oppe på kantstenen i håb om at fylde lidt mindre på villavejen?

Eller er det gæsten, som besøger familie og venner og måske er kommet til at holde lidt for tæt på vejkrydset, som skal føle sig rigtig velkommen i Smilets by og have en gul huskeseddel til den nette pris på 510 kr. med hjem, som et kært minde om Aarhus?

Søndag 14. januar havde jeg personligt igen fornøjelsen ved at bidrage til Aarhus Kommunes slunkne økonomi, da jeg holdt med min bil på en villavej i Holme ud for min afdøde fars hus. Det har jeg gjort hundredvis af gange siden 1972 i egen bil.

På denne søndag var vi samlet tre søskende for at rydde op i boet efter min far i mine forældres hus. Nu forholder det sig således, at barndomshjemmet, som vi skal have solgt, ligger på en villavej med begrænset trafik og trafikchikaner til at dæmpe hastigheden ved gennemkørsel. Huset ligger lige ved et T-kryds, hvor en anden villavej munder ud.

Vi har altid holdt foran huset og har gennem alle årene, siden huset blev bygget, også tit parkeret med det ene hjulpar oppe på kantstenen, for ikke at fylde for meget på vejen. Kantstensparkering, hvor der stadigvæk er god plads til fodgængere og andre på fortovet, koster også på en villavej i Aarhus Kommune 510 kr. i p-bøde. Det måtte min søster og jeg sande i oktober 2017, da vi besøgte vores gamle far på 94 et halv år. Vi betalte bøderne og tog det som lærepenge med et lidt anstrengt smil på læben.

Så kom den seneste episode med parkeringskontrollen fra Aarhus Kommune. Atter en frisk gul seddel i forruden, nu for at parkere foran huset, som vi har gjort så mange gange før.

Jeg agter nok at betale bøden på de 510 kr., men ikke uden protest. Jeg har klaget til borgmester Jacob Bundsgaard, uden at få svar. Jeg har klaget skriftligt til parkeringskontrollen i kommunen, de har straks afvist klagen. Jeg har talt med kommunens jurist i parkeringskontrollen, hun siger, at Aarhus Kommune har færdselsloven på deres side, så jeg får ikke noget ud af at klage. Det er også 49 år siden, at jeg erhvervede mit kørekort, så det er nyt for mig, at man ikke må parkere på en villavej udenfor sit hus, fordi en anden villavej støder til lige overfor.

Aarhus Kommune har måske retten på sin side, men efter min formening behandler den egne borgere og gæster i kommunen dårligt ved at håndhæve færdselsregler i villakvarterer, regler der er møntet på bytrafik og citygader. Det kunne være interessant at få fremlagt Aarhus Kommunes indtægter fra p-bøder uddelt i villakvarterer. Hvor mange bøder uddeles der? Hvor mange klager over uddelte p-bøder? Siden hvornår har Aarhus Kommune opprioriterer parkeringskontrollen i alle villaområder i storkommunen? Har Aarhus Kommune uddelt informationsfoldere om, at man agter at uddele p-bøder for parkeringsforseelser på villaveje? Det har kommunen næppe, for det ville jo tage noget af økonomien ud af pengemaskinen.

Jeg er nok ikke den eneste, som på ufrivillig basis har postet ekstra penge i kommunekassen.

Jeg vil slutte den lille svada med et smil på læben og en stort tak for de foreløbig 1530 kr., som vi har betalt til at gøre Smilets By endnu sjovere for byens borgere og gæster i Aarhus.

Stor tak for de foreløbig 1530 kroner, vi har betalt til Smilets By

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce