Udlicitering: Hvem bliver de næste?


Udlicitering: Hvem bliver de næste?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Af: Birgit Wind, Bakkevænget, Aarhus N, på vegne af en gruppe sproglærere på sprogskolen i Aarhus: Anette Leth, Anne-Mette Sebastin, Kirsten Frisgaard, Marie Luise Hauge, Pernille Leth, Susanne Wolf, Aase Juul, Hanne Skodborg, Tina Fyhn.

Så er det nu, afgørelsen skal træffes! Har politikerne besindet sig hen over sommeren?

Onsdag 22. august skal byrådet nemlig tage stilling til, om danskundervisningen for udlændinge skal udliciteres uden nogen som helst sikring af de nuværende medarbejdere. Området har været udliciteret siden 2006, men denne gang anbefaler social- og beskæftigelsesudvalget, at det skal foregå uden virksomhedsoverdragelse. Konsekvensen har indtil videre været, at samtlige ansatte på sprogskolen i Aarhus med udgangen af juni måned modtog en fyreseddel, og de skal så søge deres egne stillinger igen hos den kommende vinder af udbuddet. Vinderen kan frit vælge, hvem de vil ansætte. Vi håber stadig på, at byrådet vil besinde sig og indføje virksomhedsoverdragelse i forbindelse med udliciteringen.

Aarhus Kommune har traditionelt prioriteret en anstændig og tryg personalepolitik. Af deres Personaleredegørelse af 2017 fremgår det blandt andet: "Vi vil have en god arbejdsplads, hvor vi i fællesskab skaber det gode arbejdsliv, og hvor vi kan rekruttere og fastholde dygtige og engagerede medarbejdere og ledere". Men pas på derude! Hvis din kommunale arbejdsplads bliver udliciteret, så er du på herrens mark og kan kigge langt efter det gode arbejdsliv og din gode arbejdsplads.

I stedet for bliver dygtige og engagerede medarbejdere afskediget. Og vel at mærke ikke fordi opgaven forsvinder - nej, udelukkende fordi man vil spare penge og derfor ansætter uerfarne og billigere medarbejdere.

Hvis politikerne i kommunen synes, det er en gunstig fremtidig model for at skaffe ekstra volumen i kommunens økonomi, så synes vi som borgere i Aarhus Kommune faktisk, at medarbejderne har krav på at vide, hvem der er de næste i rækken. En folkeskole? Et lokalcenter? Skoletandplejen? Jobcentret?

Og når nu udbuddet kommer hvert fjerde år, bør man så ikke have en fratrædelsesgodtgørelse - måske ikke i millionklassen, som kommunens ledere i åremålsansættelser - men i mindre målestok?

Det er det her, politikerlede er gjort af. Vi har efterhånden en privilegeret klasse af politikere og embedsmænd, som tildeler sig selv og hinanden goder og privilegier, mens de, der sørger for kerneydelserne, kan blive ansat under vilkår, der minder om daglejeres.

Udlicitering: Hvem bliver de næste?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce