Danmark tættere på verden


Danmark tættere på verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verden kommer stadig tættere på os. Og vi på den. En hel generation, som har rejst kloden rundt med rygsæk til bagagen, indtager nu pladserne på landets universiteter. Og de studerende har for længst fattet, hvad de og samfundet har brug for.

Interessen for lande, som for år tilbage lå fjernt i vores dagligdag, stiger.


Kina er for længst blevet en mastodont i verden og i den danske befolknings bevidsthed, og det ses på Aarhus Universitet. Kinesisk sprog og kultur er på vej til at blive næststørst og ligger lige i hælene på engelsk, som ingen kan slå.


Men også de nye, fremstormende lande som Brasilien, Rusland og Indien viser de nye studerende stadig større interesse for.


Det lover godt for et samfund, som nedbryder grænser ved at lære om fremmede kulturer og træner i at tale deres sprog.


Det er værd at bemærke, at studierne ikke kun handler om sprog. De handler i mindst lige så høj grad om de pågældende landes historie og kultur, så der ligger ikke kun sprogkundskaber, men også en stor mængde dannelse i at studere de fremmede lande.


Det er ikke kun vækstlandene, som vækker interesse hos de studerende. For eksempel er der også stor fremgang i ansøgertallet for arabisk sprog og islamisk kultur.


Interessen stiger altså for de mennesker og kulturer, som kommer os nærmere med de mange indvandreres indtog her i landet og med deres deltagelse i livet i Danmark. Det viser, at der er interesse for at gå dybere i interessen for medmenneskene.


Det sidste kan også udledes af, at antropologi nærmest er blevet kult på Aarhus Universitet.


Antropologi er læren om mennesket i bred forstand. Der skelnes ofte mellem antropologi, der studerer kultur og sociale strukturer, og biologisk og fysisk antropologi, der blandt andet studerer menneskets biologiske udvikling.


Det skaber basis for at sammenligne forskellige samfund og deres udvikling.


Samtidig med alt dette har en gruppe nedsat af Undervisningsministeren og Videnskabsministeren under ledelse af Bodil Due fra Aarhus Universitet netop afleveret et forslag til, hvordan fremmede sprog bedre kommer ind i skolen. Udgangspunktet er at få de fremmede sprog ind i børns hverdag tidligere end nu, hvor engelsk rykker ind på stolene i klassen fra tredje klasse. En hel del tyder på, at det om få år bliver endnu tidligere.


Sådan rykker Danmark tættere på verden. Det fremmer forståelse og forhåbentlig udvikling over grænser - i stedet for det ubehagelige, der er stik modsat.

Danmark tættere på verden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce