De små bliver trynet


De små bliver trynet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lige så rå som Polaris er Nykredit og Totalkredit. De burde skamme sig.

Når den store kapital svinger krabasken, er det ikke sjovt at tilhøre de små. De nederste i det økonomiske hierarki er blevet trynet slemt i den seneste tid i et par sager, som ikke har noget med hinanden at gøre. Ud over at der er en parallel mellem dem.

De mindre aktionærer i Mols-Linien har slået sig sammen i en større gruppe og kæmpet hårdt for at forhindre det overfald, som ser ud til at lykkes for kapitalfonden Polaris.

Den har købt selskabet, tilbudt at tvangsindløse aktierne til en kurs, som burde have været betydeligt højere, for derefter at forsøge at få selskabet afnoteret fra Børsen.

Det sidste ser ud til at gå igennem stik imod det, som adskillige mente var praksis og regler.

Nasdaq København tillader, at selskabet kan afnoteres om seks uger.

Det betyder, at de mindre aktionærer kan sidde tilbage med aktier, som er næsten intet værd til trods for, at de burde have hørt hjemme i en forretning med meget høj indtjening. Og dermed høj kurs.

Heldigvis går Dansk Aktionærforening ind i sagen. Den kalder situationen utålelig for minoritetsaktionærerne, som ejer 21 procent af selskabet. Foreningen vil have loven strammet og går så vidt som at kalde det, der er åbnet for, for »en helt uforståelig forskelsbehandling og chikane af Mols-Liniens mindre aktionærer.«

Foreningen mener, det skader dansk aktiekultur og kalder afnoteringen ren chikane mod de små, private aktionærer.

Polaris-aktionen rammer flere end 1000 privatpersponer. De har afvist kapitalfondens købstilbud til kurs 40. Nogle af dem mener med rette, at kursen burde være langt, langt højere. Kendsgerningen er, at Mols-Linien med sin snart monopolagtige position på færgerne Jylland-Sjælland vil blive en fed forretning i de kommende år. Det er ikke rimeligt, at de aktionærer, som har været med undervejs, ikke får del i den stigning.

Det er værd at tage i betragtning, at mange går over i aktier, fordi bankernes renter er mildt sagt minimale eller det, der er værre.

Lige så rå som Polaris er Nykredit og Totalkredit, der forhøjer kundernes bidrag med helt uhørte procenter og dermed også udnytter noget, der ligner et monopol. Der er dog andre kreditforeninger, men kunderne er naturligvis usikre på, om de også sætter bidraget op, og i øvrigt er det besværligt at skifte selskab.

Hvor er det ringe og nok mest et udtryk for egen uformåenhed. Der er ingen rimelighed i at forringe tusinder af menneskers økonomi så voldsomt med ét slag. Skam jer.

» De mindre aktionærer i Mols-Linien har slået sig sammen i en større gruppe og kæmpet hårdt for at forhindre det overfald, som ser ud til at lykkes for kapitalfonden Polaris.

De små bliver trynet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce