Det endegyldige nederlag for Aarhus Kommune


Det endegyldige nederlag for Aarhus Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Jan Schouby jans@stiften.dk
Axel Schütt
Leder. 

Så blev nederlaget for Aarhus Kommune endegyldigt.

I går kom resultatet af den tredje uafhængige undersøgelse af sagen om "Skandalechefen" i afdelingen for Teknik og Miljø, og præcis som de to foregående undersøgelser, blev kommunens totale svigt også denne gang udstillet efter alle kunstens regler.

Det er Kammeradvokaten, der står bag gårsdagens undersøgelse, og denne fastslog blandt andet, at fire tidligere medarbejdere i Center for Byens Anvendelse og Natur og Vej Service skal have erstatning, fordi de er blevet behandlet forkert, da de i sin tid blev fyret i kommunen. Derudover skal en række tidligere medarbejdere have en undskyldning af kommunen.

Efter grundige undersøgelser fandt Kammeradvokaten altså frem til det, som mange af de fyrede medarbejdere hele tiden har påstået, og som enhver med bare en smule fornuft kunne have tænkt sig frem til. Nemlig at når den tidligere skandalechef og hans afdeling overtrådte stort set alle regler og normer for anstændig opførsel, så gjorde de det naturligvis også, når det handlede om fyringer.

AFGØRELSEN ER KRYSTAlklar, og der må i dag være særdeles røde ører hos rigtig mange af de folkevalgte politikere.

For selv om alt pegede på, at tingene ikke var foregået efter bogen, og selv om flere af de fyrede medarbejdere i Århus Stiftstidende fortalte om, hvordan de var blevet mobbet, degraderet og fyret, så nægtede politikerne med rådmand Kristian Würtz (S) i spidsen i ekstremt lang tid at åbne for en undersøgelse. Desværre også så lang tid, at flere af de erstatningsberettigede medarbejdere nu alligevel ikke får en krone, fordi deres sag er forældet.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) kalder det "brandærgerligt og beklageligt for de pågældende", der blev fyret, men også at det "i sidste ende jo hele tiden været op til de pågældende selv at rejse en sag inden forældelsesfristen".

Ufatteligt, at borgmesteren på den måde fralægger sig ansvaret. Vi taler om mennesker, der på grund af fejl i den kommune, Bundsgaard har ansvaret for, i den grad følte sig mobbet og udstødt. Mange af dem har efter fyringerne haft psykiske udfordringer, og de har næppe haft det nødvendige overskud både økonomisk og ressourcemæssigt, når flere chefer gennem lang tid har gjort, hvad de kunne for at nedbryde selvtilliden hos de pågældende medarbejdere.

DERFOR ER DET også grænsende til det arrogante og hånende, når borgmesteren roser medarbejderne for at have været så vedholdende, at undersøgelsen endelig blev gennemført, samtidig med at han understreger, at "medarbejderne jo bare kunne have anlagt sag, hvis de ville have erstatning".

Og er der nogen anstændighed tilbage hos de folkevalgte, så undersøger de samtlige muligheder og smutveje for alligevel at udbetale erstatningen til de medarbejdere, der er ramt af forældelsesfristen. For på den måde at lade oprejsningen følge af en økonomiske kompensation, som forhåbentlig kan virke som en lille plaster på såret.

Det endegyldige nederlag for Aarhus Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce