Europæisk Hovedstad for nidkær bødekultur


Europæisk Hovedstad for nidkær bødekultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens W. Møller , jwmo@stiften.dk
Billede
Leder. 

Hvis der for alvor har været problemer hist og her, har der vel været kranvogne ude og fjerne de biler, som risikerede at spærre for ambulancer og brandbiler.

Øv. Her gik vi og jublede over, at åbningen af kulturhovedstaden i weekenden var gået helt fantastisk. Af mange gode grunde. Arrangementet var forbilledligt planlagt, og borgerne deltog talstærkt. Ikke én har vi hørt besvære sig over, at visse gader var lukket, mens festen stod på, og at de gratis busser måske ikke kørte helt regelmæssigt og forudsigeligt.

Og så viser det sig nu, at ganske mange borgere har oplevet, at medaljen har en bagside i form af en parkeringsbøde. P-vagterne udskrev nemlig i forbindelse med festen omkring 10 gange så mange bøder som på en normal lørdag aften i byen. Hvilket egentlig ikke burde overraske de bøderamte bilister. For her i avisen havde vi på forhånd fortalt, at stort set hele det kommunale korps af p-vagter var kaldt på arbejde i lørdags, for at ... ja, hvorfor egentlig?

Her i avisen opfordrede vi før festen til, at kommunen gentænkte p-vagternes opgave, holde bødeblokkene i lommen og i stedet bruge kræfterne på at vejlede. Hvilket de også gjorde også langt hen ad vejen, bedyrer byens tekniske rådmand Kristian Würtz: Vagterne har vejledt mange andre bilister for hver gang, de har skrevet en bøde, fortalte han i gårsdagens avis.

Det må vi så tro på.

Men det ændrer dog ikke på, at over 400 bøderamte bilister fra nær og fjern formentlig ser tilbage på festen som en rigtig dårlig oplevelse. Hvilket set i bakspejlet næppe havde været nødvendigt. Vi tillader os at gætte på, at de ulovligt parkerede biler alligevel blev kørt bort ganske kort tid efter, at festen var slut, og byen vendte tilbage til normale tilstande. Så bøderne har næppe haft nogen som helst betydning for fremkommeligheden i byen. Hvis der for alvor har været problemer hist og her, har der vel været kranvogne ude og fjerne de biler, som risikerede at spærre for ambulancer og brandbiler.

Byen forpassede med andre ord en enestående chance for at gøre sig positivt bemærket: Tænk engang, hvilken goodwill det havde givet rundt omkring, hvis p-vagterne i stedet for bøder havde sat postkort i vinduesviskerne på de ulovligt parkerede biler: Du holder ikke ret smart, men i dagens anledning ser vi stort på det.

Den gestus havde også være helt rimelig over for beboerne i kvartererne omkring den afspærrede midtby. For nogle af dem blev også ramt af p-afdelingens nidkærhed. En beboer i Mejlgade fortæller for eksempel på facebook, at da han kom hjem med familien lørdag kl. 18.50 med kæresten og et lille barn, brugte han 15-20 minutter på at finde en lovlig p-plads i rimelig nærhed af boligen. Forgæves. Så han trodsede et standsningsforbud og parkerede ulovligt på et sted, hvor gaden er bred nok til, at andre biler kan passere. Klokken 20.30 sidder der en bøde i forruden på hans bil - og 20 andre biler i gaden. Og kort tid senere - efter at festen er slut - er der igen masser af p-pladser i kvarteret. Ikke underligt, hvis han føler, at kommunen føjede spot til skade med den bøde.

Europæisk Hovedstad for nidkær bødekultur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce