Fibernet ligner en død sild


Fibernet ligner en død sild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange danske elselskaber stod pludselig med en stor pose penge, da Dansk Olie og Naturgas, DONG, købte sig ind i Elsam. Det skabte muligheder for nye varer på hylderne.

Fibernet, blev et kodeord for mange af dem. De fleste danskere har vist mødt folk med de store kabelruller i deres beboelsesområde.

Nu er fibernet rullet ud over en stor del af landet, for at vi, landets borgere, kan hente tv, telefon og computerindhold igennem det.

Alt for få gør det, og fibernet har kostet NRGi i det østjyske område mange penge. Selskabet har nedskrevet fibernettet med 250 millioner kroner, og regnskabet for 2010 viser et underskud på 190 millioner kroner.

De fleste i det østjyske har formentlig modtaget et tilbud fra deres elselskab om, at de kunne få fibernet. Der stod vi som med håret i postkassen. Mange havde i forvejen kabel-tv eller parabol, telefon på fastnet eller mobil og en tilslutning, der skaffede signaler til computeren.

Hvad skulle vi bruge fibernet til?

Det er det store spørgsmål, som det er meget, meget vanskeligt at få et relevant svar på.

Forbrugerne er prisbevidste og køber ikke noget uden at vide, om det er billigere og bedre end det, de kan købe henne om hjørnet. Tilstrækkeligt mange undersøgelser har vist, at meget i lavprisbutikkerne har lige så god kvalitet som det, vi køber andre steder.

Er det nye eller det, vi betaler mere for, nu bedre end det, vi kender i forvejen, spørger vi derfor.

Her har elselskaberne et kæmpe problem med deres fibernet. Er det bedre, billigere eller mere driftssikkert end det, der i forvejen kommer ind gennem stikket i væggen eller fra parabolen på taget?

Det spørgsmål er ligeledes meget svært at få et ordentligt svar på fra elselskabet. En øget østjysk indsats for at markedsføre og sælge produktet har ikke været god nok.

Den har ikke hjulpet.

En åbenlys måde at komme ind på markedet på vil være at begynde en priskrig, at dumpe betalingen for at være med.

Det er tilsyneladende ikke en farbar vej, for så havde den vel været forsøgt.

Elselskaberne er afhængige af de priser, tv-udbyderne sætter. Tilmed koster det penge at få fibernet ind i huset og måske leje for forbindelsen.

Og hvad med fremtiden? Elfolket påstår, at trådløst net ikke kan bære de store transmissioner.

Men kan vi være sikre på, at ingen finder en løsning på det?

Find på noget.

Ellers er fibernet en død sild. Købt for vores penge.

Fibernet ligner en død sild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce