Fjern bilerne fra bøllerne


Fjern bilerne fra bøllerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jan Schouby , jans@stiften.dk
Billede
Leder. 

Under en rutinekontrol søndag aften lykkedes det politiet at stoppe en 24-årig mand, der havde kørt alt for stærkt i sin bil.

I sig selv ikke noget særsyn, men når historien alligevel er værd at beskæftige sig med på lederplan, så er det fordi, det langt fra var første gang, at den unge mand blev stoppet. Hele syv gange på ni måneder er han blevet stoppet som fører af en bil, selv om hans kørekort for længst er blevet inddraget af ordensmagten. Men først gang nummer syv blev hans bil beslaglagt.

Den helt rigtige beslutning. For den unge mand er tilsyneladende helt og aldeles ligeglad med møderne med politiet, med bøderne og sigtelserne. Så skal han stoppes, må bilen konfiskeres.

Det helt store spørgsmål er nu bare, hvorfor i alverden, der skulle gå så lang tid, inden den unge mand oplevede alvorlige konsekvenser? Hvorfor valgte politiet ikke langt tidligere i forløbet at konfiskere bilen?

Allerede første eller anden gang, den unge mand bliver stoppet uden kørekort, tegner der vel sig et billede af en mand uden respekt for de sanktionsmidler, som ellers normalt er nok til at få folk til at overholde reglerne. Og er det tilfældet, skal politiet skride langt tidligere og langt hårdere ind. At fjerne bilen er naturligvis ingen garanti for, at manden ikke blot køber eller låner en anden bil, men sker det, må næste skridt være fængsel, indtil reglerne forstås.

Det samme spørgsmål kan stilles i en anden højaktuel sag. Og også her spiller biler en væsentlig rolle. I den verserende bandekonflikt har politiet tilsyneladende svært ved at skaffe nok beviser mod de formodede kriminelle unge, hvoraf en god del bor i Gellerup og Bispehaven og er på offentlig forsørgelse. Men måske man også her kan "ramme de unge" gennem deres biler.

For hvordan i alverden kan unge uden fast indtægt køre rundt i store biler som BMW og Audi og generelt have et enormt forbrug af dyre mærkevarer?

Som politiet i USA i 1930'erne havde held til at få ram på mafiabossen Al Capone gennem en dom for skattesvindel, så kan politiet måske få hul på det lukkede bandemiljø ved at kigge nærmere på de unges privatøkonomi og ad den vej gøre det meget lidt attraktivt at være en del af banderne.

Det handler om at have en helt anden og langt hårdere tilgang til de få personer, som tilsyneladende ikke mener, at lovgivningen gælder for dem. Her er der behov for at lægge den danske blødsødenhed, og tro på samtale og pædagogik på hylden og så i stedet gå benhårdt efter enhver lovovertrædelse. Der skal simpelthen i en fart indføres nultolerance over for bandemedlemmerne. Og så skal alle offentlige myndigheder arbejde sammen. Og har myndighederne ikke ressourcerne, må der prioriteres anderledes, så de fremskaffes, og de unge stoppes, inden de for alvor får fodfæste i vores by og dermed bliver endnu sværere at komme til livs.

 Hvordan i alverden kan bandemedlemmer på offentlig forsørgelse køre rundt i store biler som BMW og Audi? Det bør politi og Skat undersøge for ad den vej at få ram på de unge kriminelle.

Fjern bilerne fra bøllerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce