Godt kunsttilbud


Godt kunsttilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans Petersen
Kim Haugaard
Leder. 

Vi kender til, at danske - heriblandt ofte østjyske - kunstnere rejser til udlandet i en periode for at kunne koncentrere sig fuldt ud om at dyrke deres kunst. Et godt eksempel er den århusianske ejendomsmatador Jørn Tækker, der ofte lader kunstnere bo i Berlin.

Nu kommer en helt usædvanlig mulighed til på dansk jord. I Ebeltoft vil kunstnere fra udlandet få mulighed for at bo i to kunstnerlejligheder i den nedlagte maltfabrik, hvor der også bliver atelier.

Stedet vil på skift få besøg af kunstnere af international klasse.

Hver enkelt gæst vil få et skræddersyet program, der tager udgangspunkt i den enkeltes kunstneriske praksis og aktuelle fokusområde. Gæsterne vil også blive sat i forbindelse med relevante personer og institutioner i hele Danmark og få et bredt netværk.

Maltfabrikken i Ebeltoft, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst står bag projektet med navnet "Malt Air".

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst indgår også i arbejdet.

Nyskabelsen er et udtryk for, at trafikken skal gå den modsatte vej, efter at danske kunstnere i de seneste år har rejst meget ud i verden.

Kunstnere har brug for inspiration. Oplevelser og rejser kan være en del af den. At komme i nye omgivelser, hente nye indtryk i fremmede egne og at møde nye mennesker kan også være gunstigt for inspirationen.

Det kan danskerne hente i udlandet, og nu kan dygtige udenlandske kunstnere hente det her.

Danske kunstnere har samlet sig i kolonier med særligt gode forhold for maleri, for eksempel. Lyset over Skagen har ført mange store værker med sig, og på Bornholm og Fyn har danske kunstnere også hentet ideer til nye værker.

Ebeltoft og Mols har store naturværdier, som kan være til gunst for de gæster, som vi nu skal byde velkommen her i landet. Mulighederne for at finde motiver og inspiration vil være gode. Måske vil vi opleve Mols Bjerge set med helt nye øjne og i mange sammenhænge. Måske bliver det noget helt andet, som kommer ud af det suveræne udspil, som idemændene er kommet med.

At Kunsthal Aarhus er med, kan ses som et udtryk for den udvikling og nyskabelse, som dette sted for tiden disker op med anført af kunstnerisk direktør Jacob Fabricius. Lige nu præsenterer kunsthallen en udstilling, som fortjener et meget stort publikum. Den kinesiske kunstner Song Dong er et stort navn med spændende værker.

Initiativet er usædvanligt og godt, for når man er gæst hos nogen, forventer mange af dem at blive inviteret den anden vej, og hvis det ikke sker, hører invitationerne ofte op.

Mange kunstnere lever på en sten, fordi de lever for deres kunst. Sådan er det både i Danmark og udlandet. Derfor er det ekstra godt, når der skabes muligheder for, at de kan udfolde deres talent, uden at det koster mange penge.

Når man er gæst hos nogen, forventer mange af dem at blive inviteret den anden vej.

Godt kunsttilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce