Ingen bør forhandle med Paludan


Ingen bør forhandle med Paludan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


chefredaktør Jan Schouby jans@stiften.dk
Axel Schütt
Leder. 

Vi skal gøre alt, vi kan, for at forhindre, at vi får svenske tilstande i Danmark.

Sådan har det gang på gang lydt - også i disse spalter - når diskussionen har handlet om den politiske situation i vores broderland. Her bliver den yderste højrefløj - Sverigesdemokraterna - holdt totalt uden for indflydelse.

Selv om mere end hver femte svensker stemte på partiet ved seneste valg, og selv om partiet til fulde efterlever den svenske grundlov, så nægter de øvrige partier overhovedet at forhandle med Sverigesdemokraterna uanset emnet. Alene fordi partiet har en kritisk holdning til indvandrere på niveau med det, vi kender fra Dansk Folkeparti.

Det er naturligvis en uacceptabel situation og et alvorligt problem for demokratiet, når man på den måde udelukker 20 procent af befolkningen fra indflydelse, og samtidig er det kun med til at gøre det politiske klima mere betændt, når der tilsyneladende er emner, som man ikke må diskutere.

Lidt som da den daværende socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen fra folketingets talerstol sagde om Dansk Folkeparti, "at stuerene bliver I aldrig".

Politik handler om kompromisser og om at "give og tage". Og det er totalt umuligt at forestille sig et eneste af de nuværende partier i Folketinget kan acceptere at skulle "give sig" i retning af Paludans vanvittige grænsende til nazistiske programpunkter.

Det er DF for længst blevet, men vi risikerer alligevel meget snart at få vores egen version af de svenske tilstande.

For hvis Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs bliver valgt ind i Folketinget, hvilket meget ifølge meningsmålingerne tyder på, så vil vi stå i en alvorlig situation, hvor folketingets øvrige partier skal vurdere, om de vil behandle Stram Kurs som alle andre partier i Folketinget, eller om de vil indføre svenske tilstande og nægte at forhandle med partiet.

Og selv om det med rette kan beskyldes for dobbeltmoral, så er der ingen tvivl - ingen partier bør så meget som overveje at forhandle med Stram Kurs.

Politik handler nemlig om kompromisser og om at "give og tage". Og det er totalt umuligt at forestille sig et eneste af de nuværende partier i Folketinget kan acceptere at skulle "give sig" i retning af Paludans vanvittige grænsende til nazistiske programpunkter.

På så mange punkter er Paludans politik grundlovsstridig, og den vil derfor slet ikke kunne gennemføres. Men bare det at forhandle med ham og eventuelt lade ham indgå som en del af sit parlamentariske grundlag bør være utænkeligt.

Hvis Paludan vælges og accepteres af valgbarhedsnævnet har han naturligvis sin grundlovssikrede ret til at deltage i afstemninger og kan dermed indirekte være med til at bestemme lovgivningen. Men at binde nogen former for lovgivning eller forhandling op på en mand, der på så mange og så afgørende punkter går imod grundloven, vil være vanvittigt.

At Stram Kurs står til at komme i folketinget er et bevis på, at politikerne i alt for mange år har undervurderet danskernes bekymring over den stigende indvandring og manglende evne til at stille krav og forventninger til de nye borgere i vores land. Men det må ikke mistolkes i retning af, at ekstremiske holdninger som Paludans pludselig skal accepteres og have plads i vores demokrati. Det må den slags aldrig få.

Ingen bør forhandle med Paludan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce