Leder: Chris og Sterilcentralen


Leder: Chris og Sterilcentralen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Redaktionschef Jens W. Møller jwmo@stiften.dk
Untitled collage (5)
Leder. 

Når man hører om den gennemført ubegribelige, tragikomiske skandale om sterilcentralen på Skejby Sygehus, så er det altså svært at undgå at tænke på Chris og Chokoladefabrikken, som udløste latterkramper for år tilbage. Skulle nogen have glemt ham, så lad os lige repetere: Chris ringer til chefen hver morgen med de sygeste undskyldninger for, at han ikke kan passe sit arbejde: Han har slugt en solsort, nogen har stillet et stort ringbind foran hans dør, 2. verdenskrig er blusset op igen.

Og nu lyder det syge omkvæd på Skejby så: Chef, chef, vi kan ikke operere, for vi mangler rene instrumenter. Har man hørt mage? Nej!

Lad os prøve at forestille os - selv om det er helt surrealistisk - hvad der ville ske, hvis et trestjernet fjols blandt medarbejderne i Salling eller Magasin gik til chefen og sagde: Vi bliver nødt til at skrue ned for julehandelen, for jeg har glemt at bestille gavepapir, eller de nye ledninger til dankortterminalerne er for korte, eller håndtaget til døren til lageret er blevet væk. Han eller hun ville næppe være i firmaet ret længe, vel?

Men på det nybyggede supersygehus, hvor nationens ypperste læger og sygeplejersker og apparatur står klar til indgreb i anatomien, som end ikke Vorherre kunne forestille sig, da han skabte os, der trisser personalet nu passivt rundt, mens apparaturet står stille fordi ... ja, man tror det næppe ... nogen helt blåøjet har undervurderet behovet for rene skalpeller og tænger. Eller apatisk forsømt at uddanne det fornødne personale til Sterilcentralen, hvor brugte instrumenter gøres klar til næste operation. Eller fuldstændig fejlbedømt, hvor mange ansatte fra de tidligere sterilcentraler, som ikke ønskede at flytte med til den nye, samlede central i Skejby.

Det er den sørgelige baggrund for, at hospitalet nu aflyser operationer i lange baner ikke bare året ud men til engang hen på foråret. I mellemtiden hutler de sig igennem i Skejby ved blandt andet at hente rene instrumenter i Randers og sende nogle af patienterne til sygehuse uden for regionen eller privathospitaler.

Og nu lyder det syge omkvæd på Skejby så: Chef, chef, vi kan ikke operere, for vi mangler rene instrumenter. Har man hørt mage? Nej!

Hvor mange penge, skandalen foreløbig har kostet, fordi dele af sygehuset i Skejby ligger stille, mens der købes assistance udefra, det melder historien intet om endnu. Formentlig er det beløb til at blive dybt deprimeret over, når man tænker på, hvad de penge ellers kunne være brugt til i den økonomisk trængte sundhedssektor. Så mens vi græmmer os over det, så lad os sende en medfølende tanke til de, der for alvor er i klemme: Patienterne.

Hvis nogen i systemet skulle have glemt, hvad en kommende sygehusbehandling sætter i gang af tanker om liv og død og praktiske fornødenheder som at få fri på jobbet, hente bedsteforældre ind til børnepasning, skaffe transport til hospitalet, planlægge faste og så videre, så kan vi oplyse, at det fylder rigtig meget hos patienter, der går og venter på en operation. Rigtig, rigtig meget.

Så vi må som minimum forvente, at de ansvarlige for skandalen arbejder igennem dag og nat og henover fridagene i julen og nytåret for at begrænse pengespildet og den helt uacceptable situation, de har bragt patienterne i.

Leder: Chris og Sterilcentralen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce