Mengesha med ondt i moralen


Mengesha med ondt i moralen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Jan Schouby jans@stiften.dk
Axel Schütt
Leder. 

Lad os slå det fast med det samme - juridisk er der absolut intet at komme efter.

Almaz Mengesha har retten helt på sin side, når hun nu vælger at forlade Liberal Alliance for i stedet at blive løsgænger i byrådet i Aarhus.

For selv om den 45-årige politiker ved sin indtræden i byrådet skrev under på, at hun i tilfælde af udtrædelse af partiet skulle aflevere alle tillidsposter, så er det stykke papir intet værd.

Aftalen har ingen juridisk binding, og Almaz Mengesha står alene til ansvar overfor vælgerne, der så kan "straffe" politikeren ved næste valg, hvis de er utilfredse med hendes opførsel.

Det er et grundelement i vores folkestyre, og det kan et stykke papir og en underskrift naturligvis ikke ændre.

Almaz Mengesha har ondt i moralen. For når man har skrevet under på, at man vil aflevere sine tillidsposter i tilfælde af udmelding, så ser det mere end skidt ud, at man alligevel løber fra aftalen mindre end to år senere.

Men når vi snakker moral, så stiller sagen sig noget anderledes for Almaz Mengesha.

Når man har skrevet under på, at man vil aflevere sine tillidsposter i tilfælde af udmelding, så ser det mere end skidt ud, at man alligevel løber fra aftalen mindre end to år senere.

Og så hjælper det intet at bruge undskyldninger som: "Jeg har ikke haft aftalen liggende og kunne ikke huske ordlyden", og "Det var rigtigt at skrive under på kandidataftalen for to år siden, men situationen omkring Liberal Alliance har ændret sig."

Det kan aldrig være en undskyldning, at man ikke kan huske, hvad man har skrevet under på, og at tingene skulle have ændret sig markant i Liberal Alliance, er mere end svært at få øje på.

Det er en kendt sag, at Almaz Mengesha har haft et godt forhold til partistifter Anders Samuelsen, og man kan ikke undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at den århusianske politiker har meldt sig ud i en form for "pigefornærmethed" og misforstået sympati med den nu tidligere partileder.

For godt nok har den nye partileder, Alex Vanopslagh, signaleret, at partiet skal tilbage til liberal værdikamp, men derfra og så til at konkludere, at man ikke længere kan se sig som en del af partiet, er dog et stykke vej.

For Liberal Alliance er sagen mere end træls. Det er anden gang inden for to valgperioder, at partiets byrådsmedlem vælger at forlade partiet undervejs for i stedet at blive løsgænger. Først Lars Boje Mathiesen og nu Almaz Mengesha.

Det betyder, at det i forvejen hårdt ramte parti ikke vil være repræsenteret i byrådet frem mod valget i 2021.

En ærgerlig situation, men det er en del af spillet, og måske er der behov for at se indad i partiets bagland. For når man to gange i træk kan pege på spidskandidater, der så kort tid efter fortryder, så kan forarbejdet umuligt have været gjort godt nok.

For Almaz Mengesha er spørgsmålet, hvor karrieren skal fortsætte, men mon ikke Konservative og Venstre står klar med åbne arme?

I de foreløbig knap to år i byrådet har Mengesha i hvert fald efterladt et indtryk som en hårdtarbejdende og dygtig politiker. Men efter udmeldelsen af Liberal Alliance venter et stort genopretningsarbejde, hvis århusianerne igen skal turde tro på, at Almaz Mengesha er til at stole på - og kan huske de aftaler, hun selv indgår.

Mengesha med ondt i moralen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce