Sæt kryds i kalenderen 2017!


Sæt kryds i kalenderen 2017!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Daniel Bach Nielsen, redaktionschef
Billede
Leder. 

Kulturelt bliver 2017 året, hvor Aarhus og hele Østjylland når nye kulturelle højder.

Et nyt år venter forude med de fire magiske cifre 2-0-1-7. Det er der blevet varmet godt op til i flere år, og forventningens bue er spændt til bristepunktet.

2017 bliver et kulturår uden mage. Med nye og gamle kendinge. Der vil forudsigeligt være nogle af de mange 2017-arrangementer, som vil ramme lidt ved siden af skiven, men helt uden tvivl også være masser af spektakulære oplevelser, der som varmtsøgende missiler vil ramme plet i en grad og på et niveau, som byen aldrig før har oplevet. Det kan godt være, at der fodboldmæssigt er langt til Champions League i Smilets By. Men kulturelt bliver 2017 året, hvor Aarhus og hele Østjylland når nye kulturelle højder.

Aarhus som europæisk kulturhovedstad har for længst gjort begrebet "gentænk" til en fast og velintegreret del af det århusianske sprog. Lidt mere jordnært bliver der også i 8-6-6-0 Skanderborg gentænkt år efter år med nye kreative tiltag på og uden for selve festivalpladsen. Og i Skanderborg er der helt styr på fundamentet og forventningerne. Det vidner torsdagens billetsalg tydeligt om.

Selv om plakaten for næste års Smukfest er helt nøgen, så skulle der mindre end fem timer til, før festivallen i Peter Sommers Skanderborg torsdag kunne melde udsolgt. Alle 28.000 partout-billetter var revet væk, uden at festivalen havde annonceret ét eneste navn.

Det er en imponerende bedrift og vidner om, at Smukfest er en institution, der igen og igen indfrier sine gæsters forventninger og mere til. Man kunne frygte, at festivalen med den opbakning langsomt blev mere og mere doven, fordi næste års succes jo praktisk talt allerede er i hus. Men det er ikke tilfældet.

År efter år lever festivalen op til den tillid, som de mange trofaste festivalgæster markerer ved at indløse billet uden at kende musikken. For alle ved, at det bliver en god fest i Bøgeskoven, og det er mindre vigtigt, om Kim Larsen spiller fredag eller søndag.

Kulturelt bliver 2017 året, hvor Aarhus og hele Østjylland når nye kulturelle højder.
Daniel Bach Nielsen

Vigtigt bliver det til gengæld til januar, når den officielle åbning af Europæisk Kulturhovedstad bogstaveligt talt lægger fra kaj med inspiration hentet fra vikingerne og byens historie.

Samtidig med at billetterne til Smukfest torsdag blev handlet i tusindvis, blev sløret løftet for kulturårets storstilede åbningscerenomi den 20-21. januar. Et kæmpe optog med tusindvis af lanterner skal bæres gennem byen til tonerne af folkemelodien "Drømte Mig En Drøm I Nat", og ved Aarhus Havn skal lysene sendes afsted i fem store og 4000 små vikingeskibe. Alt sammen som et symbol på den rejse, som kulturåret forventeligt bliver.

Hvor Smukfest altid bliver en smule smukkere i godt vejr, så er der for arrangørerne af kulturåret bare tilbage at håbe på, at vejrguderne er venligt stemte den 21. januar og får sendt Aarhus 2017 rigtig godt afsted.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen. I hele kalenderen - 2017.

Sæt kryds i kalenderen 2017!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce