Kurs mod nære kyster

Turen kan begynde. Uffe Krabbe og Bjørn Wils er klar til afgang i Ristinge på Langeland. Ruten afhang af vinden, og derfor vidste de på forhånd kun, at de skulle opholde sig i området mellem Langeland, Ærø og Horneland. På forhånd havde de tjekket laminerede søkort over områderne, så de kunne sejle uden om områdets fuglereservater. Trods nøje planlægning var turen nogle dage før afgang alligevel tæt på ikke at blive til noget. Vejrprognoserne meldte nemlig om nul vind, og så kommer man ingen steder med en foilkite og en pulk, der inklusiv oppakning til en lille uge vejer 65 kilo. Da de to venner blev læsset af på Langeland, var vindforholdene imidlertid optimale, og efter 10 kilometer på vandet gik de to kitesurfere 30 minutter sener ei land på Strynø. Foto: Privat

Kurs mod nære kyster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eventyret ligger ikke nødvendigvis i fjerne og svært fremkommelige egne. Det findes også lige rundt om Fyn. Bjørn Wils og Uffe Krabbe satte sig for at kombinere kitesurfing og camping i Det sydfynske Øhav, og det kom der fem solrige turdage, fire overnatninger i det fri, tre dages kitesurfing og en masse erfaringer ud af. Her får du turen i deres egne billeder.

Brødtekst

Om projektet
Da Uffe Krabbe og Bjørn Wils for et år siden lærte hinanden at kende, fik de hurtigt ideen om at kombinere deres fælles passion for kitesurfing, campingliv og naturen.De har begge tilknytning til Det Sydfynske Øhav, og det var derfor nærliggende at vælge det område, hvor de ikke risikerede at drive ud i åbent hav.

Formålet med turen var at nyde de smukke danske kyster, teste pulken, som Uffe Krabbe selv havde bygget, på en længere tur, inspirere andre til lignede ture og få en oplevelse ud af det.

Hjemmefra havde de pakket alt fra surfudstyr til køkkengrej, mad og elektronik efter en detaljeret pakkeliste.

Oprindelig var det planen, at de skulle være af sted i seks dage, men da vejrudsigten til sidst spåede alt for lidt vind, endte de med at være af sted i fem dage, fire overnatninger og med tre dage på vandet. I stedet for at surfe hjem fik de et lift til Faaborg af Uffe Krabbes forældre i deres sejlbåd.

Blandt erfaringerne er blandt andet, at det kræver stor rutine i at kitesurfe i lavt vand at tage på langtur under de givne forhold, at 30 minutter på vandet føles som lang tid på grund af de store krav, der stilles til koncentrationen, og at både pulk og oppakning kan reduceres i vægt.

Kurs mod nære kyster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce