Ny uddannelse med fokus på bæredygtighed

I august 2019 begynder en ny HF-uddannelse til unge, hvis hjerte brænder for bæredygtighed. Pressefoto: HF & VUC Fyn

Ny uddannelse med fokus på bæredygtighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HF BITE er navnet på en ny toårig HF-uddannelse, som HF & VUC Fyn tilbyder fra august.

Bæredygtighed og socialt ansvar er nogle af nøgleordene i disse år, og derfor tilbyder HF & VUC Fyn nu en ny HF-uddannelse netop med fokus på bæredygtighed.

Uddannelsen har fået navnet HF BITE, som står for bæredygtighed, internationalisering, teknologi og etik. Målet er at tiltrække unge, der ønsker at involvere sig i samfundet både lokalt og globalt og som brænder for at skabe et bæredygtigt samfund.

Undervisningen tager udgangspunkt i FN's 17 verdensmål og målet er, at de unge opnår viden og kompetencer til at begå sig i en globaliseret og bæredygtig verden.

- Vi oplever stor interesse for arbejdet med bæredygtighed og verdensmålene, og nu har vi udviklet en helt ny uddannelse for dem, der har lyst til at fordybe sig i emnerne, udtaler Gitte Bruus Albrechtsen, der er afdelingsleder på HF &VUC Fyn, i en pressemeddelelse.

De 17 verdensmål handler blandt andet om at afskaffe fattigdom, sikre ansvarligt forbrug og produktion, bæredygtige byer og lokalsamfund samt ligestilling mellem kønnene.

Store projekter

I løbet af uddannelsen, der varer to år, arbejder eleverne med fire store projekter, der griber fat i en aktuel problemstilling. Projekterne foregår i samarbejde med en virksomhed eller organisation.

HF-uddannelsen har alle de obligatoriske fag og er adgangsgivende til en lang række videregående uddannelser.

For at blive optaget på uddannelsen skal man opfylde de generelle krav til en toårig HF-uddannelse. Derudover bliver ansøgerne kaldt til en optagelsessamtale, hvor skolen vurderer studiekompetencer og motivation.

Første hold starter i august 2019, og undervisningen foregår i Odense. Ansøgningsfrist er senest 1. marts.

Ny uddannelse med fokus på bæredygtighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce