Nytårsmad med stjernekokken: Seriøs chokoladeterrine med nødder og pisket vaniljemascarpone

Seriøs chokoladeterrine med nødder og pisket vaniljemascarpone. Foto: Vibeke Volder

Nytårsmad med stjernekokken: Seriøs chokoladeterrine med nødder og pisket vaniljemascarpone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har bedt Michael Munk fra Restaurant Memu og Memu Bistro og Bar sammensætte en nytårsmenu, du selv kan prøve kræfter med hjemme i køkkenet. Menuen består af fire retter, du lige så vel kan få serveret i hans bistro, og opskrifterne er til fire personer.

Bund

93 gram blødt, saltet smør

143 gram rørsukker

93 gram hasselnøddemel

30 gram æggehvider

38 gram hvedemel

Smør til formen

Fudgemasse

1,25 dl. fløde

125 gram god, mørk chokolade 70 %

Creme

250 gram mascarpone

0,5 vaniljestang

Rør smør og rørsukker sammen. Tilsæt hasselnøddemel, kom æggehviderne i, og tilsæt til sidst hvedemelet.

Sæt dejen i køleskabet et par timer, til den er kold og nem at arbejde med.

Tryk dejen ud i en lille bradepande med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader i 25-30 minutter til den er let gylden.

Lad bunden køle helt af.

Kog fløden op, tilsæt chokoladen og rør den ud i den varme fløde.

Hæld fudgemassen ud over den afkølede kagebund og sæt kagen til afkøling i køleskabet til fudgemassen er helt kold.

Pisk mascarponen sammen med korn fra vaniljestangen

Skær forsigtigt kagen ud i 10 stykker og server den iskold med mascarponecremen

Nytårsmad med stjernekokken: Seriøs chokoladeterrine med nødder og pisket vaniljemascarpone

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce