Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Opskrift: Scones med hvidløg og cheddar

Foto: Skovdalnordic.com

Opskrift: Scones med hvidløg og cheddar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dette var en stor favorit hos os, da vi lavede opskrifter for Emborg tidligere på året. Jeg blev opfordret til at lave opskriften til Magasinet Livsstil, så her kommer den. Du kan spise dem som en del af en større brunch, hvor du har inviteret gæster, eller som en hel enkel morgenmad.

24 styk

 

500 g hvedemel

1 spsk. sukker

2 tsk. salt

1 tsk. bagepulver

2 fed hvidløg

100 g smør

1 æg

2 spsk. vand

1,5 dl cremefraiche

1 lille håndfuld purløg

250 g mild cheddarost

Bland mel, sukker, bagepulver og presset hvidløg.

Smuldr det kolde smør i blandingen, indtil smørret har fordelt sig.

Bland ost og finthakket purløg i.

Saml dejen med æg, cremefraiche og vand.

Rul dejen ud til cirka 15 x 30 cm og stik scones ud.

Rul dejen ud igen og stik de sidste ud.

Bag i ovn i cirka 20 minutter ved 210 grader.

Tip:

Disse scones kan også bruges som kuvertbrød til et hovedmåltid.