Sommertip til vanding af haven


Sommertip til vanding af haven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havesæsonen er for længst skudt i gang, og med den mængde sol, som vi allerede har fået i år, tegner det til at blive en varm og tør sommer.

Mange elsker en farverig og frodig have, og den har brug for masser af vand. Men der findes samtidig en række nemme tips til, hvordan du kan bruge vand i haven med omtanke. Få mine bedste råd her.

Brug det gratis vand fra himlen. Ja, den mest himmelråbende vandbesparelse er selvfølgelig at bruge regnvand til at vande med.

Der er et utal af løsninger til at opsamle regnvand. Du kan sætte en regnvandsbeholder under tagrenden, hvis du bor i hus. Du kan installere en regnopsamler, som i bund og grund er en tønde, der opsamler regnvand fra himlen. Og her kan man installere forskellige filtre, hvis vandet også skal bruges i vaskemaskinen eller skal drikkes.

Regnvand er også ideelt til bilvask, til at rengøre havemøbler eller vaske vinduer.

Drop slangen, den sluger vand. Næsten alle haveelskere ejer en haveslange - også mig. Men en haveslange er også en kæmpe vandsluger og kan bruge så meget som 1000 liter vand i timen.

Hvorfor ikke investere i en god, rummelig og ergonomisk vandkande med brusehoved? Den dækker alle dine mindre vandingsopgaver derhjemme - og du kan tilsætte flydende gødning, så dine hortensiaer bliver ekstra flotte og frodige, og så får du virkelig god motion samtidig.

Et super nemt og praktisk tip er at vande sin have om aftenen.

Når solen er på sit højeste, vil vandet fordampe hurtigt og slet ikke nå planternes rødder. Du bør derfor i stedet altid vande om aftenen, hvor fordampningen er lavere, og planterne får tid til at suge alt det kølige og nærende vand til sig.

Et andet godt råd til at mindske fordampningen af det dyrebare vand er at dække jorden i din køkkenhave og bede med for eksempel barkflis eller hø.

Det har også den fantastiske fordel, at det holder dit ukrudt nede, så du skal luge lidt mindre. Det er win-win.

Mit sidste tip handler om at bruge hovedet, når du vander din have.

Hold øje med vejrudsigten - det giver sig selv, at du ikke skal vande dagen før regnvejr.

Vand også kun de planter, træer og buske, som ikke kan klare sig uden. Og stik altid en finger i jorden for at tjekke, om jorden er tør nede ved rødderne. Overfladen kan snyde.

Og sidst, men ikke mindst, når du skal spare på vandet, så er græsplænen et godt sted at starte. Den er robust, og selv den mest tørre og gule plæne skal nok blive grøn igen, når der kommer regn.

Vand er en kostbar ressource, som vi skal passe på - men der skal også være plads til at vande og dyrke sin have. Derfor håber jeg, at du kan bruge et eller af flere mine råd i din have i de kommende sommermåneder.

Sommertip til vanding af haven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce