Niels Bjørnsteen får megen positiv opmærksomhed fra andre ryttere, når han kører løb på sit gamle udstyr fra 1970'erne. Ofte kører de op på siden af ham, siger "fed cykel" og fortæller, at de vist selv har en liggende på loftet derhjemme, som de måske skulle have frem fra gemmerne. Foto: Mette Mørk

Tilbage til Merckx-æraen: Niels foretrækker stål og uld

Da Niels Bjørnsteen købte sin første Flandria-cykel fra 1970'erne var det konfirmationsdrengen i ham, der fik sin største drøm opfyldt. Siden har han været med til at bygge et helt hold op omkring passionen for retrocykler. Holdet har både har egen brygmester og servicebil

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Blå bog
Niels Bjørnsteen, 51, er vokset op i Holbæk, men bor i Vejle.Som dreng dyrkede han atletik og løb sit første maratonløb som 14-årig. Siden begyndte han at cykle, og han har kørt konkurrence-mountainbike i 16 sæsoner. I 2003 rykkede han op i eliteklassen, men det krævede for meget tid at være med der samtidig med arbejde og familie.

Arbejder som lærer i Vejle, hvor han i 1998 var med til at starte Ungdomscenter Vejle med 10.-klasser for hele Vejle Kommune.

Har også dyrket triatlon i nogle år og har gennemført to hele ironman og tre halve.

Cykler nu. Både på sine retro-cykler og på en mere moderne landevejsracer.

Er medstifter af cykelholdet Squadra Molteni, der en hyldest til det ikoniske Molteni Arcore/Molteni Campagnolo fra 1958 til 1976, et hold, som Eddy Merckx kørte på fra 1971 til 1976. Holdet deltager i løb både herhjemme og i udlandet og har vundet flere titler ved de uofficielle danske mesterskaber i retrocykling.

Holdet har både egen brygmester og servicebil, og rytterne bygger deres egne cykler i stål, som de var i 1970'erne, og kører i uldtøj fra samme tid.

Holdet har været nomineret i kategorien Årets Hold til Danish Bike Award.

Læs evt. mere på www.squadramolteni.dk.
Annonce