Aarhus har fået natrestaurant: - Det skal være muligt at få et godt måltid sent på aftenen

Bag Kolo står 23-årige Simon Carstens (th.) og 25-årige Jens-Aske Knudsen samt Mads Poulsen og Christian Castenskiold, der driver restauranterne Spiselauget, Pica Pica og MasVino. Foto: Axel Schütt

Aarhus har fået natrestaurant: - Det skal være muligt at få et godt måltid sent på aftenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Late night dining", hjemmebrygget cider og naturvin bliver omdrejningspunktet i en ny restaurant i Guldsmedgade, der fredag åbnede for første gang.

AARHUS: Lokalerne i Guldsmedgade har stået tomme, siden Krofatters Mad- Og Ølbar gik konkurs i juni og lukkede restauranten.

Men nu rykker en ny restaurant ind - og det bliver med et lidt anderledes koncept, end vi ellers kender det fra restaurationsbranchen.

Restauranten, der får navnet Kolo, brander sig nemlig under at være en "nat-restaurant", og køkkenet kommer dermed til at holde åbent til klokken 01 i weekenderne og til klokken 00 i hverdagene.

- Det bliver et miks mellem en uhøjtidelig bar og en lidt pænere restaurant. Og det bliver også lidt et alternativ til snasket fastfood, som tit er det eneste, man kan få sent om aftenen, fortæller Simon Carstens, der er den ene af i alt fire, der står bag restauranten.

Med på holdet har han Jens-Aske Knudsen samt Mads Poulsen og Christian Castenskiold, der driver flere andre restauranter.

- Jens-Aske og jeg kommer til at være dem, der står i front, og dem, der står i restauranten til daglig, mens Mads Poulsen og Christian Castenskiold mere er "silent partners", siger Simon Carstens.

Fakta Kolo
  • Bag Kolo står Jens-Aske Knudsen og Simon Carstens, samt Mads Poulsen og Christian Castenskiold. De to sidstnævnte har også restauranterne Spiselauget, Pica Pica og MasVino
  • Kolo importerer alt deres vin selv, og der serveres bla. natur- og økologisk vin samt hjemmebrygget cider på haner Naturvin og økologisk vin på haner.
  • Der bliver 70 siddepladser i lokalerne.
  • Køkkenet har åbent til klokken 01.00 fredag og lørdag og til klokken 00 de øvrige dage.
Restaurant Kolo åbner fredag i Guldsmedgade, hvor Krofatter Mad- og Ølbar tidligere holdt til. Omdrejningspunktet bliver såkaldte
Restaurant Kolo åbner fredag i Guldsmedgade, hvor Krofatter Mad- og Ølbar tidligere holdt til. Omdrejningspunktet bliver såkaldte "kolo-babs" (en sofistikeret form for kebab) naturvin og hjemmebryggede drikkevarer. Foto: Axel Schütt

- Vi sigter efter at leve så bæredygtigt, som vi kan

Restauranten kommer primært til at servere "kolo-babs", der med Simon Carstens egne ord er "en fining dinning take på en kebab". Retten består af et fladbrød med fyld af alverdens slags; blandt andet kålrabi, andehjerter, fermenterede grøntsager, frisk fisk, confiteret kylling, hjemmelavet paneer (en form for fast ost), miso-glaseret porre, lam, gris og grøntsager.

For Simon Carstens og Jens-Aske Knudsen er det vigtigt, at så meget som muligt i restauranten er bæredygtigt, og de gør meget for at tænke det ind i konceptet.

- Det er en stor udfordring i restaurationsbranchen, hvor der generelt er meget skrald, der bruges meget strøm og så videre. Men vi sigter efter at leve så bæredygtigt, som vi kan, siger Simon Carstens.

Det betyder blandt andet, at alt skrald sorteres. Derudover får restauranten sine drikkevarer på plastikfade der så serveres på fad. Det sparer på den lange bane miljøet for en masse glas.

Det er dog ikke kun i håndteringen af affald og emballage, at Kolo tænker bæredygtigt.

Også når det kommer til drikkevarer, er det vigtigt for Simon Carstens og Jens-Aske Knudsen, at det meste er bæredygtigt.

Navnet Kolo kommer fra
Navnet Kolo kommer fra "kolonihave", og det er den stemning, som ejerne gerne vil have ind i restauranten. - Det skal være nede på jorden, og hyggeligt, siger Simon Carstens. Foto: Axel Schütt

Hyggelig kolonihave-stemning i restauranten

Alt vin er for så vidt muligt økologisk, og allerhelst naturvin, fortæller Simon Carstens. Deres spiritus producerer de selv, ved at købe ren sprut og selv give det smag, ved at infusere det med smagsgivere som krydderurter.

- Det meste af vores vin får vi fra det samme vinimportfirma. Det betyder, at vi ved hvor det kommer fra, og hvad det indeholder. Det kan være svært at regne med, at man får det, man har bestilt, for hvis der står at en vin har dansk oprindelse kan den sagtens bare være pakket i Danmark, siger Simon Carstens.

- Den nemmeste måde, at være helt sikker på, at man får det produkt, man vil, er at kende producenten, siger han, og tilføjer, at de på sigt regner med at få alt deres vin fra samme firma.

Udover vin, bliver det også muligt at få et glas hjemmebrygget cider fra fad eller en øl.

Navnet Kolo kommer fra kolonihave, og det skyldes netop, at de ønsker samme hyggelige stemning i restauranten, som man typisk finder i en kolonihave:

- Vi kan godt lide det fællesskab, som man finder i en kolonihave; der er samvær og hilsepligt, og de værdier kan være svære at finde i en opgang eller i et parcelhuskvarter. Danskerne er lidt sky, men den generethed forsvinder i en kolonihave, siger Simon Carstens.

Aarhus har fået natrestaurant: - Det skal være muligt at få et godt måltid sent på aftenen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce